Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Ronaldo


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
16 sider: ill. i farver
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
biografier
Sværhedsgrad

for begynderlæsere, let at læse

lix: 10

let: 17

Målgruppe

For 7-8-årige


Beskrivelse


Opgaver på www. fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 18. mar. 2013

Bogen henvender sig til de læsere i 1.-2. klasse, der har knækket læsekoden, og som skal oparbejde rutine, genkendelse af ordbilleder og træne indholdslæsning. Den kan også bruges som ren underholdning eller bladrebog i 0. klasse.

En ny udgivelse i den omfattende serie af faglitteratur til begynderlæseren. Der er lidt om Ronaldos karriere, de priser han har vundet, de trofæer, han er gået glip af, og endelig hvad der gør ham så unik i fodboldverdenen. Penge, idolstatus og rivaliseringen med Messi berøres også meget kort. Teksten er skrevet i hovedsætninger, sat med store, læsevenlige typer og er ledsaget af helsides farvefotos, der kan bruges til arbejdet før og efter læsningen. Emnet er en sikker sællert, og forsiden skal nok trække læserne til. Mod betaling kan der hentes opgaver på forlagets hjemmeside.

Bogen ligner de øvrige udgivelser i serien, hvad angår layout og tilrettelæggelse. Peter Bankes Alt om Ronaldo er noget sværere, men nogle læsere vil sikkert gerne forsætte med den.

Til de nyudklækkede læsere er Ronaldo god træning og en udmærket introduktion til fodbold og Ronaldo. Emnet sikrer en kort levetid på hylden.