Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Robust : om tro og magteløshed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Begrebet robusthed set ud fra en kristen/eksistentiel optik og om de kræfter, man kan hente i den kristne tro og dermed bevare robustheden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 20. okt. 2017

At være robust efterspørges mange steder. Men hvad gør mennesket, når det står i situationer, hvor det ikke selv kan handle, hvor det er magtesløst, i sorg osv.? Denne bog handler om de kræfter, man kan hente i den kristne tro og behandler begrebet robusthed via en kristen/eksistentiel optik. For voksne læsere med åbenhed over for en kristen tolkning af tilværelsen.

Forfatteren har gennem sit liv som præst og MA i sjælesorg truffet mange mennesker, der står i livets mørkeste stunder. Forfatteren konkluderer, at livet ER hårdt, at vi ikke altid kan bestemme, hvad der skal ske i vores liv, at ikke alt er fremdrift, og at vi rammes dybt, når vi står magtesløse over for fx sygdom og død. Via Paulus som den gennemgående kilde samt citater fra salmer og bøger, fortolkninger af billeder og malerier ønsker forfatteren at vise læseren, at der er håb og hjælp at hente i den kristne tro.

Smuk bog med lækre illustrationer. Bogen er skrevet i et forståeligt sprog - også for den ikke-kristne læser. Tolkningsmæssigt skal man dog have en åbenhed over for kristendommen, før bogens pointer giver mening. Forfatteren er rigtig god til at bruge og perspektivere til forfattere/tænkere m.m., der har et andet livssyn fx buddhismen og ateismen.

Bogen perspektiverer til to bøger, som vil være oplagte ikke blot som uddybning, men i sig selv som stærke værker: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbageMin usynlige søn og Min usynlige sønBogen perspektiverer til to bøger, som vil være oplagte ikke blot som uddybning, men i sig selv som stærke værker: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage og .


Præsteforeningens blad

Årg. 108, nr. 50 (2018)

af

af

Finn Feilan

Årg. 108, nr. 50 (2018)