Gå til indholdRo på : fremtiden er din - du bestemmer selv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Med udgangspunkt i i sin egen historie og samtaler med kendte danskere fortæller forfatteren om, hvor vigtigt det er for unge ikke at træffe for hurtige valg om uddannelse og fremtid


Anmeldelser (1)


1. jun. 2018

Står du inden eller midt i din uddannelse og føler dig forvirret, i tvivl eller presset af forventninger, så skal du læse denne bog. Her fortæller mennesker med mange forskellige livs- og uddannelsesforløb om deres veje og vildveje, og hvordan netop det at være i tvivl og vælge om kan føre til det helt rigtige.

Forfatterens egen snørklede vej gennem uddannelsessystem og karriere er rygraden i bogen. Hendes historie afbrydes af små kapitler med seksten meget forskellige personers historier om uddannelse, sejre, nederlag, valg, tvivl og skift i karriere. Erhvervsledere, politikere, dansere og universitetsstuderende er blandt de interviewede. Forfatteren er journalist og holder foredrag for unge om uddannelses- og karrierevalg.

Bogen er fragmentarisk opbygget og veksler - også i interviewene - mellem forfatterens bemærkninger og hovedpersonernes fortælling. Det kræver lidt tilvænning, men passer til målgruppen. Fortællingerne fremstår meget levende, ærlige og vedkommende og temaet er højaktuelt. Mange unge er under pres af samfundets, familiens og især egne forventninger til at præstere og følge med i et højt tempo på arbejdsmarkedet. Bogen kunne reelt være obligatorisk læsning i folkeskolens ældste klasser.

Den samme historie fortælles i forfatterens Fucking (fantastiske) 20'ere!


, men med de mange sideløbende fortællinger i nærværende udgivelse vil flere kunne identificere sigDen samme historie fortælles i forfatterens Fucking (fantastiske) 20'ere!, men med de mange sideløbende fortællinger i nærværende udgivelse vil flere kunne identificere sig.

Lektørudtalelse

Af

Maja Ellegaard-Petersen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Bog

2018