Gå til indholdRidder Torsdag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

308 sider: ill.

Udgivet

2008

genre/form

roman,

fantasyOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Fantasy. Den unge Arthur er vendt tilbage fra sit eventyr på grænsehavet. Han bliver indkaldt til militærtjeneste, hvor han i 100 år skal være under kommando af sin fjende Ridder Torsdag


Anmeldelser (2)


13. aug. 2008

Bogen henvender sig til unge fantasyfans, der godt kan lide at bevæge sig ud i et anderledes og mere utraditionelt univers. Bogens sproglige niveau og fysiske volumen gør også, at den primært vil appellere til gode og rutinerede læsere.

Forfatteren er i forvejen kendt for fantasy-trilogien Abhorsen samt de tre første bind i herværende serie: Hr. Mandag, Grumme Tirsdag og Druknede Onsdag. Den unge Arthur er kommet tilbage fra sit eventyr på Grænsehavet, men han kan ikke komme hjem, da der allerede befinder sig en kopi af ham der. Han er derfor tvunget til at blive i Huset, indtil han bliver indkaldt til militærtjeneste i Arkitektens Strålende Hær. Her skal han ovenikøbet være i militæret i 100 år, og hans fjende Ridder Torsdag har overkommandoen der. Det er en velskrevet og meget fantasifuld og anderledes fantasybog, der stiller krav til læseren, og som også fordrer, at man er fortrolig med seriens forrige bind. Bogen er spændende og underholdende med et fængende persongalleri, et interessant univers og et originalt plot. Der er meget intens action i bogens sidste del, hvor Arthur kommer i krig mod de grumme Nidlinger, der truer landet. God forside, der signalerer seriøs fantasy.

Der er andre bøger af lignende sværhedsgrad, hvor der også leges med forskellige dimensioner og parallelverdener. Garth Nix: Abhorsen-trilogien og Dennis Jürgensen: Drømmetjenerne, 2004-2006.

God, nyskabende fantasy for de gode læsere.

Lektørudtalelse

Af

Vera Jensen

Weekendavisen

Af

Damian Arguimbau

d. 20. feb. 2009


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Lydbog (cd)

2009

Lydbog (net)

2009

Bog

2008