Gå til indholdRichard Winther : billeder og tolkninger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

217 sider: ill. (nogle i farver) ; 29 cm

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Fire forfattere belyser punkter i kunstneren Richard Winthers (1926-2007) udvikling, fra 1940'ernes abstrakte værker til de senere figurkompositioner og hans talrige eksperimenter med fotografiet som kunstnerisk udtryk. Med gengivelse af en lang række værker


Anmeldelser (4)


26. nov. 2008

Richard Winther (1926-2007) var en af sin tids betydeligste kunstnere. Han var næsten uhyggeligt produktiv, og han arbejdede indenfor stort set alle billedkunstens genrer, samtidig med at han skrev bøger og optrådte i andre sammenhænge i kunstmiljøet fx i den eksperimenterende kunstskole. For alle med interesse for dansk kunst i århundredet er han således svær at komme uden om.

Winther førte i den sidste snes år af sit liv en tilbagetrukket tilværelse på Lolland. Hans selvbevidsthed var usvækket, og netop derfor er der ikke tidligere skrevet et samlet værk om ham. De fire forfattere går grundigt til værks, men deres helt store fortjeneste er, at de formår at skabe et overblik over Winthers umådeligt store og kaotiske livsværk, der strakte sig over 65 år og omfattede bl.a. malerier, skulptur, fotos, tekster og en overraskende stor samling af hjemmekonstruerede specialfotografiapparater. Desuden beskrives Winthers kunstteoretiske virke, der heller ikke var ubetydeligt. Litteraturlister og stikordsregistre er som de bør være i et værk på dette niveau.

Første bog der samlet tager kunstneren Richard Winthers omfattende værk under behandling.

Billedkunstneren Richard Winthers (1926-2007) omfattende værk beskrives her af fire nutidige kunsthistorikere.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 10. jan. 2009

Weekendavisen

Af

Lisbeth Bonde

d. 28. aug. 2009

Kunstmagasinet Janus

Af

Jørn Houborg

2009, nr. 1


Informationer og udgaver

Bog

2008