Gå til indholdRecovery fra psykisk lidelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

101 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Anmeldelser (3)


14. feb. 2012

En bog der især henvender sig til de professionelle, der arbejder med mennesker, med en psykisk lidelse.

Forfatteren er uddannet psykolog og pædagog. Recovery fra psykisk lidelse indeholder en præsentation af begrebet recovery, herunder en fremlæggelse af elementer og faktorer der er afgørende for sindslidendes recoveryproces. Psykiatriens sociokulturelle udvikling diskuteres tilbage fra 1600-tallet og op. Der argumenteres for at recoveryorienteringen mangler teoretiske forklaringsmodeller. Der præsenteres derfor teoretiske alternativer til at belyse menneskers udviklingsmuligheder. Niveauet er højt og litteraturlisten er fyldig.

Begrebet recovery er ikke helt nyt mere og der findes anden litteratur om emnet, blandt andet Mennesker med alvorlige psykiske problemer kan komme sig fra 2005 og Psykiatrisk sygepleje fra 2009. I Recovery fra psykisk lidelse fremlægger forfatteren dog holdningen at recovery aldrig rigtigt er blevet implementeret i arbejdet med mennesker med psykiske lidelser. Og der fremlægges bud på hvad der kan ændre dette.

En grundig bog om begrebet recovery, der henvender sig til alle der arbejder med mennesker med psykiske lidelser. Studerende vil også kunne bruge bogen.

Lektørudtalelse

Af

Katja Larsen

Socialpædagogen

Af

Maria Rørbæk

Årg. 69, nr. 12 (2012)

Sygeplejersken

Af

Susanne Ebling

Årg. 112, nr. 8 (2012)


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Bog

2012