Gå til indholdRavnen flyver om aftenen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

149 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Den danske gymnasielærer Erik har nok i sig selv og den grønlandske natur. Men da han bliver turkammerat med den unge lærervikar Oluf og samtigt indleder et forhold til en grønlandsk kvinde, trænger fortiden sig på


Anmeldelser (1)


22. nov. 2016

Bog til læsere af bøger fra og om Grønland. I jeg-form fortæller enspænderen Erik i sin dagbog om et år i Grønland tæt på naturen, og i nye relationer til lærervikaren Oluf og den grønlandske kvinde Uiloq.

Gymnasielærer Erik holder sig for det mest for sig selv, og tager gerne på tur i de grønlandske fjelde. Men da den unge lærervikar Oluf kommer til Grønland, begynder han at skrive dagbog, hvor han beretter om den grønlandske natur, turene med Oluf og forholdet til Uiloq. Men også fragtmenter fra fortiden trænger sig på, og Erik bliver udfordret i sin vante levevis. Forfatteren har boet på Grønland fra 2006-2010. Opholdet har inspireret ham til bogen, det er hans debut som forfatter.

Med de meget detaljerede og fine naturbeskrivelser er der næsten mere fokus på Grønland og naturen, end på relationerne mellem Erik, Oluf og Uiloq. Og selv om Erik, som en anden Johannes Vig i Løgneren


af Martin A. Hansen, går rundt og funderer i naturen, åbner hans bevæggrunde og handlemåder sig aldrig helt op i detaljer for læserenMed de meget detaljerede og fine naturbeskrivelser er der næsten mere fokus på Grønland og naturen, end på relationerne mellem Erik, Oluf og Uiloq. Og selv om Erik, som en anden Johannes Vig i Løgneren af Martin A. Hansen, går rundt og funderer i naturen, åbner hans bevæggrunde og handlemåder sig aldrig helt op i detaljer for læseren.

Kim Leine har skrevet den noget bedre Tunu


, som også har en mandlig hovedperson, der beskriver livet og naturen i og omkring et grønlandsk bysamfundKim Leine har skrevet den noget bedre Tunu, som også har en mandlig hovedperson, der beskriver livet og naturen i og omkring et grønlandsk bysamfund.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016