Bøger / faglitteratur / aforismer

Raja yoga : den tidløse psykologi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
176 sider: ill.
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
aforismer

Beskrivelse


Med udgangspunkt i den indiske filosof Patañjalis aforismer beskrives raja yogaens filosofi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2009

af

af

Mette Fersum

d. 26. maj 2009

Bogen henvender sig til den, der interesserer sig for klassiske indiske skrifter og raja yoga.

Denne bog handler om åndelig udvikling. Raja yoga : den tidløse psykologi bygger på et indisk skrift, nedfældet af vismanden Patanjali og består af af 196 aforismer, som er flere tusinde år gamle. Ifølge forfatteren er det en praktisk indføring i menneskets psykologi. Forfatteren beskriver de 196 sutras (aforismer) fordelt over 4 emner. Det er en beskrivelse om den højere bevidstheds vej frem til frihed i sindet. Guni Martin kommenterer Patanjalis skrift og beskriver også de forskellige trin i Raja yogaen. Raja yoga er en meditationsform som giver frihed, og som er med til at forhindre sindets bevægelser, skriver forfatteren. Bogen kommer bredt omkring menneskets væsen på det psykologiske og filosofiske plan.

Bogen er oprindelig fra 1991, men forfatteren har givet bogen ny undertitel og redigeret i den. Andre titler der handler om samme emne er Yoga, power, and spirit : Patanjali the Shaman, 2007.

Bogen er kompakt og dybdegående om Raja yoga. Den er umiddelbart ikke let at læse, for konstant opridses forskellige indiske navne, og man skal holde godt fast for at følge med. Den kræver en god del forhåndsviden om emnet. Jeg er ikke sikker på, der er så mange læsere til den, om end forfatteren selv skriver at interessen for dette filosofiske værk er vokset betydeligt. Hendes bog fra 1991 kan downloades på hendes hjemmeside http://www.visdomsnettet.dk/a-537/.