Gå til indholdProcesadvokaterne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

459 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2013


Anmeldelser (1)


11. mar. 2013

Til læsere af retssalsdramaer og spændingsbøger med mere eller mindre griske advokater i hovedrollen.

Et Grisham-drama der, som hoveddelen af hans værker, omhandler det inkompetente retssystem i almindelighed og griske og uduelige advokater i særdeleshed. David Finc flygter fra sin slavelignende tilværelse som ung jurist hos et stort advokatfirma til et job hos to fallerede, afdankede ulykkesjagende sagførere i et dødsdømt firma. Den ene advokat falder imidlertid over et mistænkeligt kolesterol-præparat og snart er de involveret i en sag, der stiller større krav til deres retserfaring end de kan honorere. Der er ingen tvivl om, at Grisham kender sit stof, men den store mængde af lovtermer og de mange forklarende kommentarer bremser handlingen og gør bogen unødigt lang. Sammenholdt med den temmelig unuancerede personskildring, hvor de fleste advokater er beskrevet som grådige og rygradsløse og det velkendte plot gør det ikke denne udgivelse til Grishams bedste.

Grisham er mest kendt for sine retssalsdramer senest Tilståelsen fra 2012, selvom han også har skrevet både biografier og korte fortællinger. Krimierne minder om Connellys forfatterskab, mens Grishams indignation over et mangelfuldt retssystem trækker tråde til Katarina Wennstams samfundskritiske krimier.

Et advokat-drama med en gammelkendt opskrift; den unge idealistiske advokats kamp mod de store firmaer. Hardcore Grisham-fans vil finde glæde i det genkendelige, men det er ikke en af forfatterens bedste præstationer.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen


Informationer og udgaver

Bog

2014

Bog

2013

Bog

2013

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013