Gå til indholdPost traumatisk Sarajevo disorder : dagbog fra Sarajevo : de danske Balkanveteraner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

300 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Personlig beretning i dagbogsnotater fra en sygeplejerske, der var udsendt sammen med det første holdt danske FN-soldater til borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Også om Balkan-veteraners behandling vedr. deres psykiske problemer med PTSD


Anmeldelser (3)


13. feb. 2020

Personlig beretning fra S.E. Apelgren, der var udsendt som sygeplejerske samen med det første hold danske FN-soldater, der blev udsendt til borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Til læsere af selvbiografier og dem med interesse for de danske militære udsendelser.

S.E. Apelgren fortæller i denne bog om sin udsendelse som sygeplejerske til den jugoslaviske borgerkrig. Igennem dagbogsnotater og senere tilføjede kommentarer fortæller hun om hverdagen sammen med den danske bataljon på HQ Kiseljak ca. 40 km. fra Sarajevo. Fokus er på sammenholdet mellem soldaterne, samarbejdsproblemer med stabslægen og de svære, traumatiske oplevelser, der har præget dem efter hjemsendelse. Hun kommer også ind på livet efter udsendelsen, og hvor svært det har været. Sidst i bogen kommer to af hendes soldaterkammerater til orde. De beskriver den kamp, de har haft efterfølgende, med at få anerkendt deres psykiske problemer som PTSD og arbejdsskade. Bogen er tætskrevet og fyldt med private billeder fra tiden i Bosnien.

En meget personlig beretning, der udover at beskrive forholdene også er meget kritisk i forhold til den behandling, de danske Balkan-veteraner vender hjem til. Velskrevet og spændende.

Britt Elise Nielsen har også skrevet om oplevelserne som udsendt sygeplejerske i Fra Holbæk til Helmand


Feltpræst i Bosnien


. Ole Brehm Jensen, der var feltpræst for det hold Apelgren var udsendt sammen med, har beskrevet sine oplevelser i Feltpræst i BosnienBritt Elise Nielsen har også skrevet om oplevelserne som udsendt sygeplejerske i Fra Holbæk til Helmand. Ole Brehm Jensen, der var feltpræst for det hold Apelgren var udsendt sammen med, har beskrevet sine oplevelser i Britt Elise Nielsen har også skrevet om oplevelserne som udsendt sygeplejerske i Fra Holbæk til Helmand. Ole Brehm Jensen, der var feltpræst for det hold Apelgren var udsendt sammen med, har beskrevet sine oplevelser i Feltpræst i Bosnien.

Lektørudtalelse

Af

Sanna Stagaard Gade

Historie-online.dk [online]

Af

Kresten Søe

2020-05-05

Arbejderhistorie

Af

Kim Frederichsen

2022, nr. 1


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020