Bøger / faglitteratur

Pomponbogen : nuttede, skøre og vidunderlige trin for trin-projekter med garn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 11. sep. 2017

Pomponbogen giver inspiration til at lave pomponer. For kreative sjæle i alle størrelser - både børn (med lidt voksenhjælp), unge og voksne.

I bogen gennemgås de grundlæggende pomponteknikker - og så er det bare at gå i gang. Først er der de runde pomponer - badebold, blomster, smileys osv. Herefter kommer de trimmede pomponer - dråben, æbler, dyreunger mv. Der er også et kapitel med pomponpynt som guirlande, gaver, buket, krans - samt pimps til penalhuse, bøger og andet. I sidste kapitel kan man klæde sig ud med pomponer - broche, sweater hårbøjle og smykker. Man kan få mere inspiration på https://www.okayyesfine.com/ (på engelsk) og instagram med samme navn. Til hver opskrift er angivet tid og sværhedsgrad og materialer. Opskriften er både beskrevet og vist med fotos. Bagest i bogen er et alfabetisk register. Mie Hørlyck Mogensen er kunstner og uddannet fra San Francisco Art Institute. Hun bor i København og fik øjnene op for pomponer, da hun skulle lave et forarbejde til en skulptur.

Alletiders indgang til at komme igang med pomponverdenen med både lette og sværere pomponer. Det er let at følge anvisningerne, så alle kan være med. Det kræver ingen forudsætninger og materialerne er meget billige.

På dansk er kun udkommet Sabines pomponer, som også udelukkende handler om at lave pomponer. Her er ny inspiration til pomponverdenen.