Gå til indholdPligten og æren : vejen mod Kongedybet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Mikkel Berg Lassen er nu 14 år, det er vinteren 1794, og han skal på kadetakademiet. Endelig kan han blive løjtnant. Livet på havet er hårdt og spændende, men da Mikkel bliver forelsket er der også nogen at savne på land


Anmeldelser (1)


22. okt. 2019

Livet til søs er spændende, men også farefuldt og hårdt. Her kommer 4. del af fortællingen om drengen Mikkel Berg Lassen, som er bidt af en gal sømand. For voksne (ældre) læsere, som gerne vil læse om gamle dage og livet til søs.

Mikkel Berg Lassen er blevet 14 år og er nu klar til at blive indskrevet på kadetakademiet i vinteren 1794. Krigene raser i Europa og også på havene, men Mikkel trives til søs. Det er her, han føler sig i live. I Norge oplever han en forelskelse, hvilket tilfører hans liv en ny dimension. Det bliver 2. april 1801, dagen for slaget på Reden. Mikkel kæmper, han står op for både pligen og æren, men han savner sin kæreste. Flemming Alrune er bla. naturvejleder og har senest udgivet Under himlen over havet


Drengen og drømmen


. Seriens 1. del er Drengen og drømmenMikkel Berg Lassen er blevet 14 år og er nu klar til at blive indskrevet på kadetakademiet i vinteren 1794. Krigene raser i Europa og også på havene, men Mikkel trives til søs. Det er her, han føler sig i live. I Norge oplever han en forelskelse, hvilket tilfører hans liv en ny dimension. Det bliver 2. april 1801, dagen for slaget på Reden. Mikkel kæmper, han står op for både pligen og æren, men han savner sin kæreste. Flemming Alrune er bla. naturvejleder og har senest udgivet Under himlen over havet. Seriens 1. del er Mikkel Berg Lassen er blevet 14 år og er nu klar til at blive indskrevet på kadetakademiet i vinteren 1794. Krigene raser i Europa og også på havene, men Mikkel trives til søs. Det er her, han føler sig i live. I Norge oplever han en forelskelse, hvilket tilfører hans liv en ny dimension. Det bliver 2. april 1801, dagen for slaget på Reden. Mikkel kæmper, han står op for både pligen og æren, men han savner sin kæreste. Flemming Alrune er bla. naturvejleder og har senest udgivet Under himlen over havet. Seriens 1. del er Drengen og drømmen.

For at få det fulde udbytte af denne fortælling fra de syv have, bør man først have læst seriens foregående udgivelser. Fortællingen rummer mange gammeldags ord og formuleringer, og dette, kombineret med maritime udtryk, gør læsningen lidt tung. Det er tydeligt, at forfatteren har styr på det historiske og det maritime, men desværre medvirker dette også til, at den almene læser har svært ved at holde interessen fangen.

Vil man gerne læse bøger fra gamle dage om livet på havet, kan man også læse Havets helt - skovmatrosen


Vil man gerne læse bøger fra gamle dage om livet på havet, kan man også læse Havets helt - skovmatrosen.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019