Bøger / faglitteratur til børn

Plastik i havet : hvad kan du gøre?


Beskrivelse


Verdenshavene oversvømmes af plastik til skade for havets dyre- og planteliv og ender også i de madvarer, vi spiser. Om nogle af de mennesker, som kæmper for et renere hav, og med tips og forslag til, hvordan man kan reducere mængden af plastik i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 11. dec. 2017

Verdenshavene oversvømmes af plastik. Det er skadeligt for havets dyre- og planteliv, og det ender også i de madvarer vi spiser. Til børn og unge fra 11-16 år.

Bogen tager os med på en rejse, hvor vi følger plastikkens vej fra hverdagen, til det ender ude i havet. Her lægger det sig fx i kæmpe plastikøer, fordi store havstrømme samler det i bestemte områder af havet. Der er ikke tale om en ø, vi kan gå på. Det er nærmere en plastiksuppe, som strækker sig fra overfladen og flere kilometer ned i havet. Samlet er områderne lige så store som Afrika. Bogen fortæller, hvad plastik er, og hvornår det bliver et problem for miljøet. Der gives også anvisninger på, hvordan vi alle sammen kan være med til at begrænse forureningen i havet. Sproget er let tilgængeligt, og der veksles mellem brødtekst og interview med folk, som arbejder med problemet. Der er farvefotos og tegninger på alle sider, og de fylder lige så meget som teksten. Der er også enkelte elevopgaver. Bogen er udgivet i samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change.

En helt fantastisk bog. Her er et meget vigtigt emne, som vi skal vide noget om. Hvis vi ikke ændrer vores adfærd, vil der være dobbelt så meget plastik i havene om bare ti år.

Der findes i forvejen ikke en bog, som udelukkende handler om plastik i havet. Noget af det nyeste om affaldshåndtering generelt er Affaldsbogen fra 2016.