Bøger / skønlitteratur / roman

Pilgrimme på verdens veje


Beskrivelse


Danmark 1370. Stormandsdatteren Hedvig fratages efter faderens død sit gods og sendes i kloster. Senere vender hun tilbage, men en række fatale hændelser sender hende på bodsgang gennem et trosmæssigt splittet Europa, hvor pavens inkvisitorer lurer lige om hjørnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 7. aug. 2014

For læsere af historiske romaner. Flot, men lidt anonym forside der ikke umiddelbart signalerer middelalder, og generelt kræver bogen nok aktiv formidling. Bemærk at skriftstørrelsen hører til de mindre af slagsen.

Vi skriver ca. 1370, Valdemar Atterdag er konge i Danmark, men overalt i Europa er det den katolske kirke der sætter dagsordenen. Den veluddannede stormandsdatter Hedvig er efter faderens død, blevet frataget sit gods, og mod sin vilje sendt i kloster. Senere får hun dog muligheden for at vende tilbage mod, at hun gifter sig med den, af biskoppen indsatte foged. De to finder lykken sammen, men en række skæbnesvangre hændelser skiller dem ad, og hver for sig bevæger de sig på bodsvandring gennem et trosmæssigt splittet Europa, hvor landevejens farer og pavens inkvisitorer lurer lige om hjørnet. Sørensen (f. 1950) er tilknyttet Kronborg som formidler og har tidligere studeret middelalderhistorie, og denne viden har hun brugt godt til at komponere en spændende og velfortalt historie. Hun beretter med stor indsigt om livet i perioden, og både miljøskildringerne og personerne føles autentiske og troværdige. Historien har et godt flow, der dog i anden halvdel taber lidt af pusten, men det ændrer ikke på at det overordnet er en farverig og ganske fin læseoplevelse.

Giver mindelser om Martin Petersens og Ole Henrik Laubs middelalderromaner, tilsat lidt Jordens søjler og Rosens navn.

Velskrevet historisk roman, hvis force er den fine periodeskildring.