Bøger / faglitteratur / rejseførere

Paris


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
272 sider: ill. i farver
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
rejseførere, rejseguides

Beskrivelse


En række personlige skildringer om seværdigheder og livet i Paris.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2012

af

af

Kent Skov

d. 26. mar. 2012

Rejsebogsserien her er for den "intellektuelle", erfarne rejsende, der (også) er interesseret i den (kultur)historiske dimension bag de kendte seværdigheder i de meget populære storbyer. De er således ikke primært anvendelige som traditionel guidebog. Teksternes personlige præg gør dog de enkelte artikler tilgængelige og læseværdige.

Ny rejsebogsserie om foreløbig seks udvalgte og populære storbyer med vægt på det kulturhistoriske stof. De prunkløse og sporadisk, men velillustrerede bøger udsendes i den ny serie "Vide verden". Bøgernes tilgang er den indsigtsfulde personlige og faglige baggrundsartikel om en række attraktioner og karakteristika i de forskellige byer. I de tre bøger, der er genstand for anmeldelsen her, Rom, Berlin og Paris, er niveauet højt. Artiklerne er skrevet af danskere med en særlig familiemæssig/faglig tilknytning til de pågældende rejsemål. Om Paris skriver den dansk/franske forfatter Stéphanie Surrugue, der er vokset op i både Paris og Danmark den fine introartikel. Ditto for Rom-bogen, hvor dansk/italienske Thomas Harder står bag. Hver bog rummer 12-13 gode artikler om byernes kendte og mindre kendte lokaliteter og historier.

De tre rejsebøger i en ny serie storbyguides går i dybden med de udvalgte emner og supplerer fint de eksisterende mere opremsende storby-guides, der dominerer markedet, fx serien Top 10.

Ny serie kvalitetsrejsebøger med indsigtsfulde og velskrevne artikler om udvalgte seværdigheder og kulturhistoriske emner i de udvalgte storbyer.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 194 (2012)

af

af

Peder Wiben

Nr. 194 (2012)