Bøger / faglitteratur

Paradigmeskifte : management, ledelse, læring i et individualiseret samfund


Beskrivelse


Om de reformer der efter forfatterens mening skal gennemføres af den enkelte, af organisationer og af samfundet, hvis den danske konkurrencekraft og velfærden skal sikres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 2. feb. 2012

Bogen henvender sig primært til ledelser, der er interesseret i organisationsudvikling, nye værdier og paradigmer.

S.B.H. er advokat og tidligere direktør for Dansk Handel og Service. Som hovedoverskrift har han valgt tre for ham centrale ord: Management, ledelse og læring, som han diskuterer i bogen. Den handler om det individualiserede globale samfund, hvor alle informationer kan flyde frit, og viden er allemandseje. Befolkningen har fået et langt større vidensniveau. Han mener, man bør turde løsrive sig fra gamle døde ideers tyranni og søge udfordringer, som bryder med fastlåste traditioner. Ledelsesværdier skal være baseret på motivation og bløde intellekter. Han mener, at virksomhederne skal sætte langt større fokus på eksternt samarbejde. Forandringsparathed, mod, handlekraft og fleksibilitet skal være basale værdier. Der er mange konklusioner i bogen, og ovenstående er blot et par stykker. Han er meget optaget af reformer, og har forskellige løsningsmodeller. Helt generelt mener han, at alle bør stille spørgsmålstegn ved egne opfattelser, viden og traditioner for fortsat at være konkurrencedygtige.

Paradigmer i praksis : anvendelse af metoder til studier af organiserings- og ledelsesprocesser, 2010 er i samme genre.

Nogen vil sikkert føle sig provokeret af påstandene i bogen, men det er en fin bog der lægger op til debat om nye paradigmer. Bogen er skrevet meget fortællende, så det er ikke svær læsning.