Bøger / faglitteratur

Pædagogisk sociologi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Pædagogisk sociologi er en mangesidet disciplin, der spænder fra den direkte interaktion mellem lærer og elev over klasserummets dynamik til skolen som organisation og det bredere samfundsmæssige niveau. I denne bog præsenterer en række forskere og eksperter den pædagogiske sociologi fra mikro- til makroniveau. Bogen har et empirisk sigte, og fokus er på, hvordan den pædagogiske verden rent faktisk ser ud, når den betragtes med sociologiske briller.

Indhold

Skolen som pædagogisk og professionel organisation (Jens Rasmussen: Undervisningens sociologi ; Socialisering. Professioner / Per Fibæk Laursen og Jens Rasmussen. Lars Qvortrup: Skolen som organisation : organisering og ledelse af undervisning). Uddannelsespolitik og styring af pædagogisk arbejde (Udannelsespolitik : hvordan forandrer man den danske (folke)skole? / Thomas Jordan Johannesen og Line Renate Gustafsson. Peter Dahler-Larsen: Evidensbegrebet i uddannelse og undervisning. Test, prøver og eksamener i sociologisk perspektiv / Karen Egedal Andreasen og Christian Ydesen). Social ulighed, familie og uddannelse (Lisbeth B. Knudsen: Familien i Danmark. Martin D. Munk: Social ulighed og uddannelse. Diversitet / Thomas Gitz-Johansen og Jens Peter Thomsen). Viden, uddannelse og demokrati (Uddannelse til medborgerskab / Hans Dorf og Leon Dalgas Jensen. Undervisningsmiljøet i demokratisk perspektiv / Hans Dorf og Leon Dalgas Jensen. Lars Qvortrup: Videnssamfundet : en teori om viden og vidensformer)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. maj 2014

Denne udgivelse har fokus på grundskoleområdet og er derfor yderst relevant læsning for grundskolens lærere. Men undervisere i al almindelighed kan have stor gavn af læsning af denne bog. Derudover vil det også være oplagt at anvende bogen både på læreruddannelsen samt ved uddannelse af øvrige undervisere.

Bogen kan anvendes som en grundbog i pædagogisk sociologi. Artiklerne giver samlet en bred baggrundsviden om den pædagogiske sociologi baseret på forskningsresultater samt forfatternes brede viden og erfaringer. Bogen er delt i fire dele: "Skolen som pædagogisk og professionel organisation", "Uddannelsespolitik og styring af pædagogisk arbejde", "Social ulighed, familie og uddannelse" samt "Viden, uddannelse og demokrati". Alle artiklerne afsluttes med en omfattende litteraturliste, som giver studerende gode muligheder for yderligere fordybelse i de enkelte temaer.

Sammen med denne udgivelse kan man også læse titler som God uddannelse i målingens tidsalder : etik, politik, demokrati, 2011 og Medborgerskab, identitet og demokratisk dannelse, 2004.

Velstruktureret og interessant udgivelse om pædagogisk sociologi. Bogen er oplagt læsning på læreruddannelsen samt giver vigtig viden til undervisere.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. aug. 2014

af

af

Thomas Dam

d. 4. aug. 2014


Dansk pædagogisk tidsskrift

2015, nr. 2

af

af

Niels Rosendal Jensen

2015, nr. 2



Informationer og udgaver