Bøger / faglitteratur

På sporet af god skriveundervisning : en bog for lærere i alle fag


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Skriv (Jon Smidt: Ti teser om skrivning i alle fag). Hvad bruger vi skrivning til? (Randi Solheim: Hvorfor skriver vi? : og hvad bruger vi skrivningen til? "Det er et hus" : om interesse i børnehavebørns tekster - og de voksne / Marit Semundset og Marit Holm Hopperstad. Ola Erik Domaas: Dannelse og dialog : skrivning og skriveformål i RLE. Trond Arnesen: Det andet perspektiv : om skrivning i naturfag og følelsesmæssig mobilisering). Skrivestrategier og vejledning (Fem teser om funktionel respons på elevtekster / Trygve Kvithyld og Arne Johannes Aasen. Beret Wicklund: Hvordan kan vi lære elever at skrive fortællinger? Ann Sylvi Larsen: "Fin fortælling. Godt arbejde!" : om respons på norskfaglige tekster. Dagrun Kibsgaard Sjøhelle: Om gråregn, babyfugle og ufoer : børn laver sammensatte tekster. Skrivning af digitale sammensatte tekster / Sture Nome og Arne Johannes Aasen). Vurdering (Harald Morten Iversen: "Lad det swinge" : en analyse og bedømmelse af en tiendeklassetekst. Peer Harry Bjørkeng: Karaktererne i skolen. Dagrun Kibsgaard Sjøhelle: Bedømmelse af sammensatte tekster : svært, men nødvendigt). Faggenrer og fagsprog (Biografi eller fagartikel, forsøgsrapport eller log? : om indhold, form og brug i naturfagsskrivning på mellemtrinnet / Anne Charlotte Torvatn og Annette Lykknes. Camilla Stabel Jørgensen: Faggenrer og fagsprog i RLE. Anne Charlotte Torvatn: Forskellige tilgange til at undervise i skrivning af sagprosa. Peer Harry Bjørkeng: Genrer som indhold, form og formål : to skrivesituationer om argumentation i 9. klasse)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. juli 2013

Gennem mange år har der været stort fokus på læsning i alle folkeskolens fag, hvilket virkelig har givet et fagligt løft. Dette fokus har været lidt på bekostning af skriveundervisningen, som nu er ved at få en renæssance til glæde for både læse- og skriveundervisningen. Der udgives derfor også mange bøger for tiden om god og nutidig skriveundervisning, deriblandt denne antologi. Bogen har relevans for undervisere i alle folkeskolens fag fra 0. til 9. klasse, især dansklærere og læsevejledere, men er samtidig også yderst aktuel for lærer- og pædagogstuderende.

Antologien formidler den nyeste viden om skriveundervisning baseret på erfaringerne fra et norsk forskningsprojekt om skrivning som grundlæggende færdighed og fordring. Hovedoverskrifterne er: Skriv - ti teser om skrivning i alle fag, Hvad bruger vi skrivning til?, Skrivestrategier og vejledning, Vurdering samt Faggenrer og fagsprog. Antologien er yderst interessant læsning for lærere i alle fag, som ønsker at bidrage til udvikling af elevernes skriftsprog.

Målgruppen vil også finde inspiration i de øvrige udgivelser i forlagsserien Læsevejlederen eller i titler som Det gode skriveforløb, 2012.

Vedkommende, forskningsbaseret udgivelse om skriveundervisning anno 2013. Bogen bør stå på skolebibliotekets og seminariets hylde.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. okt. 2013

af

af

Merete Ahner

d. 1. okt. 2013