Gå til indholdPå sporet af det moderne Paris


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

353 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Anmeldelser (1)


28. jan. 2020

Et portræt af det kulturelle Paris. Bogen kan læses af alle med interesse for Paris.

Efter indledningen, der er en kærlighedserklæring til Paris, fortsættes med en beskrivelse af den franske identitet, der trækker tråde tilbage til de første tegn på liv i Paris omkring stenalderen. Revolutionens historiske begivenheder og betydning for det nutidige Frankrig og Paris beskrives, hvorefter der ses nærmere på Paris' nyere historie. Efter et afsnit om de forskellige trosretninger i byen, og en beskrivelse af Paris' inddeling i de 20 arrondissementer, tager bogen fat på museerne. Her er grundige beskrivelser af fx. Musée d'Orsay og Musée Picasso. Flere store kulturpersonligheder med betydning for Paris får tildelt deres egne kapitler, bl.a. Oscar Wilde og Simone de Beauvoir. Bogen rundes af med litteraturliste og endnotes.

Der gives et passioneret indblik i det parisiske liv, og glæden ved denne metropol gennemsyrer hele bogen. Det er ikke en egentlig rejsebog, men et forsøg på at give kærligheden til byen videre til bogens læsere.

Der findes en del litteratur om Paris. Alle tiders Paris


giver også et kulturhistorisk indblik i byenDer findes en del litteratur om Paris. Alle tiders Paris giver også et kulturhistorisk indblik i byen.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020