Bøger / faglitteratur / erindringer

På indersiden : præst i den danske folkekirke


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
181 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
erindringer
Målgruppe
for teologiuddannelse, for præster

Beskrivelse


Et indblik i præstegerningen med anekdoter og praktiske erfaringer fra arbejdets mange facetter. For kommende præster og præster i embede, der vil kunne spejle sig i erfaringerne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 28. aug. 2020

Et indblik i præstegerningen med anekdoter og praktiske erfaringer fra arbejdets mange facetter. For kommende præster og præster i embede, der vil kunne spejle sig i erfaringerne.

Personlig beretning om hvad det vil sige, at arbejde som præst. Holmegaard Larsen, der har haft embede i 27 år i hhv. Horbæk/Hellebæk og Nødebo/Gadevang, fortæller her om præstegerningen set indefra. Blandet med anekdoter fra jobbet, behandles der emner som bl.a. kirkens udvikling og fremtid, menighedens betydning og inddragelse, hvordan man når sognebørnene, hvordan det er at være kvinde i faget og om præstegården som hjem og arbejdsplads. Hun reflekterer over hvad kirke og tro betyder for menne­sker i dag, hvad det vil sige at prædike og om fornyelser af gudstjenester. Hun fortæller, om hvorfor hun valgte at blive præst, og om hvordan hun er blevet farvet og formet af sine omgivelser og de steder, hun har haft sit virke.

Her deles der ud af uvurderlige erfaringer, der uden tvivl vil være fantastisk for teologistuderende og nye præster at læse. Erfarne præster vil genkende en masse og lægfolk være være godt underholdt af Larsens ligefremme, personlige og engagerede stil.

Kan sammenlignes med fx Min tålsomme folkekirkeKristendommens menneskelighedEt godt liv - fyldt med udfordringerNy praktisk teologi, Kristendommens menneskelighed og Et godt liv - fyldt med udfordringer for bøger om præstegerningen med en personlig vinkling. En rent akademisk tilgang findes i fx Ny praktisk teologiKan sammenlignes med fx Min tålsomme folkekirke, og Et godt liv - fyldt med udfordringer for bøger om præstegerningen med en personlig vinkling. En rent akademisk tilgang findes i fx Ny praktisk teologiKan sammenlignes med fx Min tålsomme folkekirke, Kristendommens menneskelighed og for bøger om præstegerningen med en personlig vinkling. En rent akademisk tilgang findes i fx Ny praktisk teologiKan sammenlignes med fx Min tålsomme folkekirke, Kristendommens menneskelighed og Et godt liv - fyldt med udfordringer for bøger om præstegerningen med en personlig vinkling. En rent akademisk tilgang findes i fx .


Præsten

Årg. 111, nr. 1/2 (2021)

af

af

Lars Mandrup

Årg. 111, nr. 1/2 (2021)