Gå til indholdPå den anden side


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

428 sider

Udgivet

2010

genre/form

romanOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Da Elspeth Noblin dør af kræft, testamenterer hun sin lejlighed i London til sine amerikanske tyveårige niecer. Pigerne er tvillinger og hun har aldrig mødt dem, men nu bliver de kontaktet fra "den anden side". Det er Elspeth, der nu som ånd stadig vil bestemme over begivenhederne, hvilket forårsager en meget dramatisk udvikling


Anmeldelser (5)


9. apr. 2010

Målgruppen er romanlæsere med lyst til at læse en moderne slægtshistorie, der omhandler almindelige emner som kærlighed, identitet og sorg, men også hemmelige tvillingebindinger, spøgelser og spiritistiske udfordringer.

Da Elspeth Noblin dør af kræft, testamenterer hun sin lejlighed i London til sine amerikanske tyveårige niecer Julia og Valentina. Pigerne er tvillinger og hun har aldrig set dem, fordi hun for mange år siden blev uvenner med deres mor, som er hendes egen tvillingesøster. Årsagen til dette uvenskab er en dyb familiehemmelighed, som heller ikke Elspeths kæreste, Robert nogen sinde har fået en forklaring på. Romanens handling følger Robert og pigerne i lejligheden, hvor de oplever at blive kontaktet fra "den anden side". Det er Elspeth, der nu som ånd stadig bor der, og som spøgelse vil udtrykke sin mening og bestemme over begivenhederne. Dette forårsager på sigt en meget dramatisk udvikling, som får afgørende betydning for alle de involverede personer. Gode person- og miljøbeskrivelser, men handlingsforløbet kan føles lidt langt på grund af mange gentagelser.

Audrey Niffenegger er født i 1963 i USA. På dansk udkom hendes debutroman i 2006 Den tidsrejsendes kvinde, der omhandler et kærlighedsforhold indkredset i en tidsrejseproblematik.

En velskreven og underholdende roman, der dog føles lidt lang på grund af de mange gentagelser. Den rummer et overnaturligt handlingsforløb, som for nogle læsere kan virke utroværdigt og for andre fascinerende.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Katholm

Jyllands-posten

Af

Anne Chaplin Hansen

d. 5. maj. 2010

Politiken

Af

Anette Dina Sørensen

d. 12. jun. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 18. jun. 2010

Weekendavisen

Af

Iben Tandgaard

d. 12. maj. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2010