Gå til indholdPå bænken og andre noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (5)


9. nov. 2011

Nem, lille overskuelig bog med et par håndfulde gode Rifbjerg-noveller. Kan fx fungere fint i det opsøgende arbejde og selvfølgelig til lånere, der gerne følger Rifbjerg i tykt og tyndt.

Denne samling noveller udgives i anledning af Klaus Rifbjergs 80-års fødselsdag den 15. november 2011, og den viser også flere af de velkendte Rifbjerg-temaer: De indlevede barne- og ungdomsportrætter, hvor forundring og pubertet er sikkert tegnet, de famlende nutidsmenneskers usikkerhed på sig selv, livet og døden, samt forfatterens egne beskrivelser af fx familiens ophold i Spanien. Som altid med denne særlige rifbjergske i positiv forstand overlegne tilbagelænethed og virtuose sproglige generøsitet og overskud, som karakteriserer hans overvældende produktion, for som Rifbjerg beskriver sig selv i historien om Spanien, så er han "belastet med evnen til at huske detaljeret og med fuld dybdeskarphed". Fin forside med en rammende Rifbjerg-tegning af Per Marquard Otzen.

Ingen af de tolv noveller har tidligere været trykt i andre Rifbjerg-samlinger, men flere af dem har været publiceret i fx Ud & Se og Bibliotekspressen.

En lettilgængelig og nemt overskuelig samling noveller af Klaus Rifbjerg.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 6. jan. 2012

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 10. dec. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 8. nov. 2011

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 21. okt. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011