Gå til indholdOvergangsalder

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 66 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

104 sider, illustreret i farver

Udgivet

2006


Indhold


Indhold: Overgangsalderen

Forstå dine symptomer

Strategi for et sundt liv

Hjælp fra naturen

Hormoner

Hormoner : for og imod

Tag hul på resten af livet


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

Bogen henvender sig til alle kvinder der nærmer sig overgangsalderen og gerne vil vide noget om symptomer, hormoner osv. i populær form.

.

Forfatteren kommer ind på emnet fra flere vinkler: de fysiske symptomer, psykiske symptomer, ændring i livssituationen, gode råd om motion og kost, plantetilskud og ikke mindst de forkætrede hormoner får en grundig behandling. Et helt afsnit er helliget resultaterne af de forskellige store undersøgelser af østrogeners virkninger og bivirkninger. Her er ingen nemme løsninger og absolutte svar, men fordele og ulemper stilles op ud fra de nyeste resultater. Forfatteren, der er læge og videnskabsjournalist, har tidligere skrevet flere andre populære bøger om sundhed og sygdom. I serien Politikens sundhedsguider er bl.a. også kommet en bog om blodtryk.

.

Der er gennem årene kommet flere bøger om overgangsalderen. Men de forældes meget hurtigt da forskningen hele tiden kommer med nye resultater. Overgangsalder og hormonbehandling af Anne MacGregor fra 2005 er en af de nyeste. Den fokuserer hovedsageligt på hormonerne som beskrives meget grundigt. Bogen her er mere allround uden at gå helt så meget i dybden.

.

Dette er en rigtig god og informativ bog der medtager de fleste aspekter ved kvindens overgangsalder. Den er letlæst med faktabokse, korte afsnit og tydelig opdeling i de forskellige emner

.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Ugeskrift for læger

Af

Øjvind Lidegaard

Årg. 169, nr. 10 (2007)


Informationer og udgaver

Bog

2006

Titel

Overgangsalder

Udgiver

Politiken

Udgivelsesår

2006

DK5

61.266

Længde

104 sider, illustreret i farver

ISBN

9788756775724

Opstilling i folkebiblioteker

61.266, Langer

Note

På omslaget: Med eller uden hormoner?

Udgave

1. udgave, 1. oplag