Gå til indholdOutlander. Bind 1 : Den engelske kvinde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

749 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2015- 


Anmeldelser (2)


2. nov. 2015

Murstensroman fyldt med drama, erotik og historiske fakta om den handlekraftige engelske sygeplejerske, Claire. På sin bryllupsrejse lige efter 2. verdenskrig bliver hun suget tilbage i tiden og ender midt i det skotske højlands farefulde klanliv i år 1743. For læsere af historiske romaner.

Claire bliver indblandet i den indædte kamp om Skotlands fremtid og kaster sig frygtløst ud i eventyr og drabelige kampe. Selvom om hun savner sin mand fra år 1945, blomstrer kærligheden til Jamie, hendes skotske klan-kriger og redningsmand. Clair mistænkes for at være engelsk spion og havner i et indviklet diplomatisk spil, som hendes nye familie forsøger at løse med krigerisk list og snedigt rænkespil. Claire helbreder syge med en blanding af sin moderne uddannelse og den ældgamle viden om urter, men da hun anklages som heks, må hun og Jamie flygte. Bogen udkom oprindeligt i USA i 1991.

Genrene blandes og historisk fiktion væver sig fint sammen med den erotiske kærlighedshistorie, som igen krydres med science fiction elementer og tidsrejser. Bogen er en rigtig page turner og selv efter knap 800 tætskrevne sider længes man efter mere. Heldigvis er bogen kun første bind i en mammut-serie, som foreløbig tæller 8 bind. Bestsellerserien er udkommet i 26 lande og indspillet som TV serie.

Læsere af både Jean M. Auels serie "Jordens børn" og Ken Follets Jordens søjler vil også elske denne serie.

Lektørudtalelse

Af

Maria Sjøblom

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2016-04-05


Informationer og udgaver

Bog ([Bind 1])

2016

Bog ([bind 1])

2016