Gå til indholdOsiris' labyrint : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

592 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Krimi. En kritisk kvindelig journalist bliver stranguleret i den armenske katedral i Jerusalem. Kriminalinspektør Ben-Roi får sagen, der har tråde til både Egypten og storkapitalen, og får assistance af Khalifa fra politiet i Luxor


Anmeldelser (3)


18. apr. 2017

En kritisk kvindelig journalist bliver stranguleret i den armenske katedral i Jerusalem. Kriminalinspektør Ben-Roi får sagen, der har tråde til både Egypten og storkapitalen. For krimilæsere, der også værdsætter litterær kvalitet.

Fjerde og sidste af Sussmanns arkæologiske krimier bringer os som vanligt vidt omkring. Drabet på journalisten Rivka Kleinberg har helt klart forbindelse med hendes undersøgende journalistik. Der er tråde til en anarkistisk undergrundsbevægelse, der afslører snavs hos storkapitalen, den russiske mafia, trafficking samt tidligere arkæologiske udgravninger i Egypten. Det sidste bringer Ben-Roi sammen med sin gamle kollega Khalifa og sætter gang i en efterforskning, der bringer begge venners liv i fare.

Endnu en fremragende krimi fra den desværre nu afdøde forfatters hånd. Sproget er en nydelse og plottet sindrigt, men uhyggeligt sandsynligt.

Liad Shoham og Dror Mishani skriver også gode krimier fra Israel, men den engelske arkæolog og forfatter var i en klasse for sig.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2017-04-25

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 19. maj. 2017


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2017

Bog

2017

Ebog

2017