Bøger / faglitteratur

Os og dem : identitetspolitiske akser, ideer og afsporede debatter


Beskrivelse


Analyse af identitetspolitiske positioners historie og præmisser. Der ses kritisk på mærkesager omkring køn, feminisme, multikulturalisme, race og sociale og kulturelle positioner. Forfatterne mener at billedet af en krænkelsesparat ungdom er overdrevet, og der argumenteres for, at flere krænkelsessager fra medierne er baseret på misinformation.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 26. juli 2019

Debatbog der tager greb om krænkelsesdebatten og den identitetspolitik, der efterhånden fylder meget i medierne, for meget mener forfatterne til denne bog, der sætte lys på en polariseret medieskabt virkelighed. Til den samfundsinteresserede læser.

En analyse af de mest gængse identitetspolitiske positioners historie og præmisser. Bogen ser kritisk på mærkesager omkring køn, feminisme, kulturel appropriation, multikulturalisme, race og sociale og kulturelle positioner. Forfatterne mener at billedet af en krænkelsesparat ungdom, er overdrevet og medieskabt og faktisk farlig, da måden vi taler om sagerne på, er polariserende og deler os op i et "os og dem". Bogen argumenterer for at flere kendte krænkelsessager fra medierne, er baseret på misinformation.

Uhyre interessant og velskrevet bog om et aktuelt fænomen. Bogen er i høj grad vinklet som positiv overfor identitetspolitikkens argumenter, og meget kritisk over for fx Donald Trump, borgerlige debatører og antifeminismen. Bogen giver en virkelig god forståelse for de strukturer og misinformationer, der er på spil og pointerer, at vi må blive mere enige om, hvad vi er uenige om, og at man skal kunne kritisere uden, at det nødvendigvis bliver italesat som en krænkelse. Et velunderbygget og vigtigt indlæg i debatten.

Vil man have en anden vinkling på nogle af emnerne kan 12 regler for livetDen nordiske MeToo-revolution 2018 - og dens omkostninger eller Den nordiske MeToo-revolution 2018 - og dens omkostninger anbefalesVil man have en anden vinkling på nogle af emnerne kan 12 regler for livet eller anbefales.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 7, nr. 4 (2019)

af

af

Andreas Beyer Gregersen

Årg. 7, nr. 4 (2019)


Jyllands-posten

d. 25. aug. 2019

af

af

Mikael Jalving

d. 25. aug. 2019


Berlingske tidende

d. 27. aug. 2019

af

af

Anna Libak

d. 27. aug. 2019


Kristeligt dagblad

d. 31. aug. 2019

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 31. aug. 2019


Weekendavisen

d. 30. aug. 2019

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 30. aug. 2019


Information

d. 22. aug. 2019

af

af

Anna Cornelia Ploug

d. 22. aug. 2019