Gå til indholdOriginalernes by


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

236 sider: ill.

Udgivet

2012

genre/form

biografierOriginaludgave

2007


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

Titlen referer til Aalborg og har selvfølgelig lokalhistorisk appel med dens skildring af nogle nu forsvundne, men for 40-50 år siden spillevende lidt sære, utilpassede eksistenser. Den kan sagtens læses udenfor postnr. 9000 og placerer sig indenfor en dansk litterær tradition, jf. bl.a. Anders Enevigs nu sikkert glemte titler: Klunsere og kræmmere og Prinser og vagabonder, begge fra 1985. Indbydende omslag med fotomontage fra bumsernes, originalernes og krejlernes Aalborg. Godt signal!.

Forfatteren har før skrevet om to af byens originaler: Emil Jennerjahn og "Professor Stærkstrøm". Begge forsøgte at slå sig igennem tilværelsen hvilket gav anledning til mere end blot almindelig lokal opmærksomhed. Begge er fyldigt omtalt i bogen, der imidlertid er mere end en bog om originaler. Den har også et tidsbillede fra en verden, der er uigenkaldeligt væk, en verden hvor tempo, plads og måske også tolerance synes at være blevet udmålt anderledes end i dag. Bogen er skrevet med varme: den afdækker, men udleverer ikke.

Udover titlerne af Anders Enevig er der Rasmussens egne titler fra 1994 og 2000: Hvo intet vover om Emil Jennerjahn og Professor Stærkstrøm.

En titel fra en tid hvor ludere og lommetyve, skidte knægte og andre drønnerter var med til at farve hverdag og gadebillede. Gorm Henrik Rasmussen anslår en frisk og slagfærdig tone når han tager byens puls på sin færden tilbage En tone som jeg synes passer godt til både bog og by!.

Lektørudtalelse

Af

Finn Windfeldt Hansen

Berlingske tidende

Af

Martin Krogh Andersen

d. 6. okt. 2007


Informationer og udgaver

Bog

2012

Bog

2008

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010