Gå til indholdOrd og handling : essays om litteratur


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

325 sider: ill.

Udgivet

2013

genre/form

essaysOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Essays med personportrætter i krydsfeltet mellem litteratur, kultur og historie til oplevelse og refleksion


Anmeldelser (7)


19. aug. 2013

Undertitlen peger på litterært interesserede som målgruppe. Men giv også bogen til andre, der værdsætter velskrevne essays i krydsfeltet mellem litteratur, kultur, samfund- og mennesker. Bogen fortjener mange læsere, og genren låner som bekendt ikke sig selv ud, så her er en rigtig god anledning til aktiv formidling.

Det er svært at lægge denne bog fra sig, både fordi man bliver fascineret af de personer, den fortæller om, og fordi man bliver grebet af fortællingerne. De er næsten "quests", hvor forfatteren falder over gåder, undres og drager ud for at løse dem. Ikke altid for at finde svar, undertiden for at stille nye spørgsmål. Hvem er Egan Christians? spørger han, og så afdækker han en ukendt dansk forfatters liv og værk. Eller han fortæller om en underligt frastødende mand, der hele tiden krydser hans spor, og der er fortællingen om den dansk/svenske forfatter Maria Wines og hendes mærkværdige skæbne. Alt sammen meget velskrevet med eftertænksomhed, undren, opdagelser og skildringer af mennesker på godt og ondt. Klaus Rothstein er litteraturmand på P1, anmelder og journalist. Han har tidligere udgivet essaysamlinger om sport, kultur og samfund.

Til samme målgruppe har vi Rothsteins øvrige essays. Men også til læsere af anden litteratur med skæve vinkler, der indbyder til eftertænksomhed og undren som fx Sjöbergs Fluefælden, 2013.

Velskrevne essays med stærke personportrætter i krydsfeltet mellem litteratur, kultur og historie til oplevelse og refleksion.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Berlingske tidende

Af

Niels Houkjær

d. 14. sep. 2013

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 29. aug. 2013

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 2. sep. 2013

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 30. aug. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

d. 4. okt. 2013

Weekendavisen

Af

Bettina Heltberg

d. 30. aug. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013