Bøger / faglitteratur

Oprindelse : hvordan Jorden skabte os


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En skabelseshistorie om hvordan pladetektonik og istider har formet udviklingen af mennesket, vores hjerner, vores byer og civilisationer. Og hvad det fortæller om de klimaforandringer, der kommer.

Indhold

Vi bliver til ; Kontinenternes vandringsmænd ; Vores biologiske overflod ; Havenes geografi ; Det vi bygger med ; Vores metalliske verden ; Silkeveje og steppefolk ; Den globale vindmaskine og opdagelsestiden ; Energi


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 3. apr. 2020

Tag med på tur gennem den menneskelige evolution. Læs om hvordan homo sapiens (Mennesket) lærte at styre og bruge naturens kræfter. For dem der ynder naturvidenskab og mennesket, men bestemt også meget velegnet for opgaveskrivende.

Bogen indledes med en kort introduktion, hvorefter kapitel 1 beskriver hvordan vi blev til. Kapitel 2 beskriver kontinenterne og den forandring de har været igennem, samt hvordan dette har indvirket på mennesket. Kapitel 3, med titlen "vores biologiske overflod," tager fat på biologien og hvordan mennesket har mestret den. Kapitel 4 beskriver havenes biologi, hvor kapitel 5 tager fat på byggematerialer som sten, ler eller kridt. Kapitel 6 behandler diverse metaller og kapitel 7 beskriver silkevejen og steppefolk. Kapitlerne 8 og 9 behandler opdagelser som vindmønstre, solenergi, kul samt selvforsyning. Slutteligt følger et afsnit med noter samt en litteraturliste.

Dejlig naturvidenskabelige bog. Den er yderst velskrevet og velformuleret og har en stringent rød tråd hele vejen igennem. Man bliver oplyst og godt underholdt.

For yderligere bøger i samme kategori se: En kort historie om næsten altVores forfædres fortælling (Illustreret udgave) eller den noget nyere Vores forfædres fortællingFor yderligere bøger i samme kategori se: En kort historie om næsten alt (Illustreret udgave) eller den noget nyere .


Berlingske tidende

d. 23. maj 2020

af

af

Søren Schauser

d. 23. maj 2020


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 226 (2020)

af

af

Rasmus Thestrup Østergaard

Nr. 226 (2020)