Gå til indholdOm et klaver : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

129 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

landlivOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Henning er klaverstemmer og har et rutinefyldt liv på slægtsgården på Fyn. Et par år har han passet sin demente mor, men efter hendes død fyldes han af tomhed. Derfor beslutter han sig for at bygge et klaver


Anmeldelser (8)


4. feb. 2016

Henning er en samvittighedsfuld klaverstemmer, der bor alene på slægtsgården. Inderst inde drømmer han om at bygge sit eget klaver. For alle, der følger med i ny dansk litteratur.

Henning er dygtig med sine hænder. Alt på slægtsgården trives i bedste velgående. Livet er fuld af velkendte rutiner, og arbejdet som klaverstemmer giver smør på brødet. De sidste par år har han passet sin demente mor, som nu er død. Pludselig synes tilværelsen meningsløs, og han beslutter sig for at bygge et klaver. Inden længe opsluges han helt af det komplicerede arbejde. Venskaber, gården, haven, moderens legendariske surdej, kassekreditten og arbejdet som klaverstemmer forsømmes i bekymrende grad. Forfatteren er debutant og uddannet fra Forfatterskolen i 2008.

Velskrevet kortprosa med så mange detaljerede beskrivelser og overvejelser omkring bygningen af et klaver, at læseren fint fornemmer, hvordan jeg-fortælleren Henning forsvinder mere og mere ind i sit projekt. Byggeprocessen bliver en form for terapi, der hjælper han over sorgen over moderens død.

Dorthe Nors og Josefine Klougart udgiver også fine kortprosa tekster. Norske Tomas Espedal har udgivet


, hvor en bestemt handling har en terapeutisk virkningDorthe Nors og Josefine Klougart udgiver også fine kortprosa tekster. Norske Tomas Espedal har udgivet Gå, hvor en bestemt handling har en terapeutisk virkning.

Lektørudtalelse

Af

Conni Boll Christensen

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 4. mar. 2016

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen

d. 4. mar. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 9. apr. 2016

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 19. feb. 2016

Information

Af

Lone Nikolajsen

d. 20. feb. 2016

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Guldager Rasmussen

2016-02-24

Standart

Af

Jørgen Falkesgaard

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016