Bøger / faglitteratur / erindringer

Om at skrive : en forfatters erindringsbog om håndværket


Beskrivelse


En blanding af den amerikanske forfatter Stephen Kings (f. 1947) erindringer og hans gode råd til kommende forfattere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2000

af

af

Marianne Jensen

d. 2. nov. 2000

Stephen King finder tre ting nødvendige, hvis man vil være forfatter: Man skal være født med et vist talent. Man skal leve et liv, som giver én noget at skrive ud fra. Og man skal lære håndværket ordentligt. Derfor kobler han sin livshistorie med en række praktiske råd om at skrive: Første halvdel af bogen fortæller uden piv om en fattig opvækst i usle boliger med rotter i skunken, en baggrund, som i høj grad har inspireret hans forfatterskab. Anden halvdel af bogen er anvisninger på at skrive, pædagogisk forklaret som en værktøjskasse, hvor man må lære at bruge redskaber som ordforråd, grammatik, stil og indhold. Han taler direkte til læseren i en snakkende stil med mange kursiveringer, spørgsmålstegn og slang. Om man bryder sig om det, er en smagssag; jeg syntes bedre og bedre om bogen, efterhånden som jeg læste. Den er underholdende læsning for fans, der vil vide noget om hans liv, og for forfatterspirer, som får en redelig og anvendelig gennemgang af faget. Vi har mange andre håndbøger om at skrive fiktion. Nye bøger om emnet er Zen og kunsten at skrive, 1999, og Cameron: Skriv, 2000. De mener, at alle kan skrive, og deler derfor ikke Kings professionelle syn på faget.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. feb. 2014

Et must for de mange dedikerede fans af Stephen King. Brugbar som inspiration ved skrivekløe, og anbefales også til dem, som ellers ikke ynder King.

Træd ind i mit forfatterunivers og føl dig overordentligt godt underholdt undervejs. Intet mindre er mine forventninger til denne 3. udgave af Kings kult-klassiker om hvorfor og hvordan han skriver. Og mine forventninger er som næsten altid, når det gælder King, i rigt mål imødekommet. 3 hovedingredienser er essentiel for at kunne skrive i Kings professionelle optik. Først alt dit talent. Tilsæt så rigeligt med levet liv, og ælt det dygtigt sammen med det håndværk, som det at skrive også er. Kings bog er personlig og nærværende. Vi kommer helt tæt på opture og nedture, misbrug og en nær fatal ulykke, der finder sted i 1999, mens King skriver på netop denne bog. I første del fortæller King om sin baggrund for at blive forfatter. I anden del åbner han sin værktøjskasse som forfatter og deler ud af "håndværker-tips". I tredje del kommer han via ovennævnte ulykke fra 1999 med overskriften "Om at leve" helt ind til benet i, hvorfor en forfatter må skrive: "Det handler ganske enkelt om at berige livet for dem, der vil læse ens arbejde, og også berige ens eget liv".

3.udgave, nyt forlag, uændret sidetal og indhold. En del nyere bøger om at skrive fx Skrivetrang eller i ånd måske tættere på King Hjælp, jeg vil skrive en bestseller af Steen Langstrup.

Slidte eksemplarer bør udskiftes. Et must på de fleste biblioteker.


Berlingske tidende

d. 18. jan. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 18. jan. 2014


Berlingske tidende

d. 12. okt. 2000

af

af

Jakob Levinsen

d. 12. okt. 2000


Information

d. 12. okt. 2000

af

af

Christian Monggaard Christensen

d. 12. okt. 2000