Gå til indholdBøger / faglitteratur

Offline : digital manipulation på smartphones og sociale medier : lær at gennemskue det : lær at stoppe det


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

246 sider: ill.

Udgivet

2019

Ophav

Søren Kenner(forfatter)

Imran Rashid(forfatter)

Poul Henrik Westh(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om de konsekvenser teknologi og sociale medier har for vores fysiske og psykiske sundhed. Om adfærdsændrende design, om hvordan vores hjerne fungerer og om hvordan sociale medier trigger produktionen af signalstoffernern dopamin og oxytocin. Med ideer og forslag til et bedre og mere sundt forbrug af sociale medier


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2019

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 8. apr. 2019

Offline fortæller om de konsekvenser teknologi og i særdeleshed sociale medier har for vores sundhed. For dem der interessere sig for teknologi og nye medier.

Om de konsekvenser teknologi og sociale medier har for vores fysiske og psykiske sundhed. Bogen gennemgår principperne i adfærdsændrende design, fortæller om hvordan vores hjerne fungerer og om hvordan sociale medier trigger vores dopamin og oxytocin produktion. Den fortæller også om hvordan de helt store teknologiske spillere som Apple, Google og Facebook fungerer. Og om hvordan lige netop brugen af disse firmaets sociale medier kan have en stor betydning for vores sundhed. Til sidst i bogen er ideer og forslag til et bedre og mere sundt forbrug af sociale medier.

Fin og velskrevet bog, med overskuelig opbygning og kapitler. Forfatterne referer blandt andet til en af de helt store spillere indenfor adfærdsdesign, B.J. Fogg, og viser flere steder at de har gjort deres research godt. Det er en løftet pegefinger om konsekvensen af brugen af sociale medier, men samtidig gør forfatterne også opmærksom på at folk bruger disse, og det kan ikke forhindres. Bogen giver godt stof til eftertanke og selvransagelse.

"Offline" ligger i forlængelse af Imran Rashids bog SlukBørn & sociale medier


, der omhandler samme problematik. Vil man gerne vide noget mere specifikt om hvordan man kan hjælpe børn i forhold til sociale medier er Børn & sociale medier en udmærket guide"Offline" ligger i forlængelse af Imran Rashids bog Sluk, der omhandler samme problematik. Vil man gerne vide noget mere specifikt om hvordan man kan hjælpe børn i forhold til sociale medier er en udmærket guide.


Berlingske tidende

d. 1. maj. 2019

af

af

Christiane Vejlø

d. 1. maj. 2019


Weekendavisen

d. 29. maj. 2019

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 29. maj. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Søren Kenner

People'sPress, 1. udgave

2019

Ebog

Søren Kenner

People'sPress, 1. udgave

2019

Lydbog (net)

Søren Kenner

People'sPress