Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Offer uden ansigt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

475 sider

Udgivet

2018

Ophav

Stefan Ahnhem(forfatter)

Anders Juel Michelsen(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. Politimanden Fabian Risk vender tilbage til barndomsbyen, Helsingborg, og inddrages i efterforskningen af en serie mord, hvor ofrene viser sig at være gamle klassekammerater. Hvem er den næste, og kan han nå at opklare sagen, inden det bliver hans tur?


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 22. maj. 2014

Alle læsere af krimier og seere af krimifilmserier vil være godt underholdt af denne effektive roman, der vil blive anbefalet fra læser til ny læser.

Ahnhem har været manuskriptforfatter på mange krimifilm baseret på fx Mankells Wallander-serie og Turstens bøger om Irene Huss, så han kender virkemidlerne fra genren og bruger dem alle i denne debutroman, der udkommer i Danmark først. Med filmiske krydsklip fra den anonyme morder, glimt fra ofrenes bevidsthed og dagbogsindslag til virkeligheden i de 11 dage, bogen foregår i, får vi en højdramatisk krimi og psykologisk thriller, hvor alle kendte effekter udnyttes maksimalt til at skabe en stigende spænding. Hovedperson er politimand Fabian Risk, der skifter arbejde tilbage til sin hjemby Helsingborg, hvor hans gamle klassekammerater bliver dræbt efter tur, og han modstræbende får en central placering i opklaringen. Hvem er den næste, kan det danske og svenske politi samarbejde, og hvordan har mobning og isolation i barndommen skabt en så seriøs seriemorder? Første del af serie på mindst 4 bind og allerede solgt til filmatisering.

Alle virkemidler er kendte fra film og bøger, men er her sat sammen på en måde, der minder om et konstrueret miks af fx tv-serien Broen og Slaughters bøger, og som skaber et både nyt og velkendt, virkningsfuldt krydsfelt.

Intet nyt er denne gang godt nyt. Når velkendte elementer kombineres så effektivt og spændende, at læsningen bliver intens trods genkendelsen og gentagelserne, så er underholdningsniveauet højt.


litteratursiden.dk

d. 6. aug. 2014

af

af

Helle Post

d. 6. aug. 2014

Et maltrakteret lig, et gammelt klassebillede og en politimand med store private problemer er hovedaktørerne i denne fabelagtige krimi. Fabian Risk vælger af personlige årsager at bliver overflyttet t...


Politiken

d. 22. maj. 2014

af

af

Mette Højbjerg

d. 22. maj. 2014


Weekendavisen

d. 13. jun. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 13. jun. 2014Informationer og udgaver

2018

Bog

Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof, 5. udgave

2015

Bog

Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof, 2. udgave

2014

Bog

Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof Bogklubber, Særudgave

2014

Bog

Stefan Ahnhem

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2014

Bog

Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2014

Ebog

Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Nota

2014

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Lindhardt og Ringhof

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Audioteket

2020

Punktskrift

Stefan Ahnhem

Nota