Bøger / skønlitteratur / roman

Ørn og engel


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Da karriereadvokaten Max' veninde begår selvmord, dropper Max jobbet og forsvinder i så meget kokain som han kan købe. På et tidspunkt kommer han ud af tågerne og vender tilbage til Wien, blot for at finde ud af fortidens uopklarede gåder, og den frygtelige sandhed om hvorfor veninden begik selvmord.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2004

af

af

Birgit Sloth

d. 10. aug. 2004

Velskrevet tysk debutroman, der både er en psykologisk roman og en aktuel politisk spændingsroman. Sproget og personskildringen minder om Christina Hesselholt, men som handlingen skrider frem er Juli Zeh mere beskrivende og helt anderledes konkret. Romanen er en jeg-fortælling. Max er i trediverne, jurist med speciale i folkeret og Balkanlandene. Hans kæreste skyder sig, mens han taler i telefon med hende, og han ophører med at arbejde, er konstant i en kokainrus og voldelig. Han ringer til et radioprogram og tilbyder at fortælle sin historie. Radioværten kan bruge historien til sit universitetsspeciale, og der opstår et gensidigt afhængighedsforhold. Gennem fortællingen når Max til en erkendelse af, hvordan han er blevet udnyttet såvel politisk som menneskeligt. Handlingen springer i tid og sted, og romanen vil ikke tilfredsstille almindelige spændingsbogslæsere. Derimod vil den litteraturinteresserede, der vil bruge kræfter på at komme ind i romanen, få en rigtig god læseoplevelse. Romanen ender med et plot som en ægte thriller, men den handler om moral, egennyttig adfærd, kærlighed og omsorgssvigt i et dagens Europa infiltreret af et mafialignende imperium. Den trediveårige forfatter er selv uddannet jurist, og hun har arbejdet ved FN.


litteratursiden.dk

d. 1. sep. 2009

af

af

Inge Merete Olesen

d. 1. sep. 2009

En tour de force gennem frivillig fornedrelse og selvødelæggelse i nutidens Tyskland og Østrig. Ubehag og afsky er nogle af de følelser, man kommer i kontakt med, når man læser denne prisbelønnede deb...


Jyllands-posten

d. 26. aug. 2004

af

af

Erik Svendsen

d. 26. aug. 2004


Berlingske tidende

d. 20. nov. 2004

af

af

Niels Houkjær

d. 20. nov. 2004


Weekendavisen

d. 7. jan. 2005

af

af

Liselotte Wiemer

d. 7. jan. 2005


Information

d. 26. aug. 2004

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 26. aug. 2004


Kristeligt dagblad

d. 28. aug. 2004

af

af

Bent. Windfeld

d. 28. aug. 2004


Standart

Årg. 18, nr. 4 (2004)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 18, nr. 4 (2004)



Informationer og udgaver