Bøger / faglitteratur / fotografier

Nyord : et eventyr i billeder (flere sprog)


Beskrivelse


Fotografier fra Nyord, lodsernes ø. Med portrætter og livshistorier om 10 af øens ældre beboere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2015

af

af

Søren Møller

d. 25. nov. 2015

Fotobog om øen Nyord nord for Møn. For turister, naturinteresserede og lokalhistorikere.

Nyord er en lille ø nord for Møn på 5 km2 med ca. 40 indbyggere. I bogen vises farvefotos af marker og enge, Nyord by, havnen, et lille museum om det lodseri, som førhen var erhverv for nogle af beboerne, og endelig er der portrætter og livshistorier om 10 af øens ældre beboerne. Hvert afsnit indledes med en tekst på en spaltes længde. Teksten gengives på engelsk og tysk.

Fotografierne gengiver fint landskaber og mennesker på den lille ø. Teksterne er korte nedslag i øens historie og nutid.

NyordEn kærlighedserklæring til Møn, Nyord og Bogø har sin egen lille monografi i , der er mere allround og tekst-fyldig. Da øen hænger tæt sammen med Møn ved sin bro, så findes øen også beskrevet i mange bøger om Møn, bl.a. i En kærlighedserklæring til Møn, og Bogø. Den nye bog tilføjer mange billeder. I de korte tekster er det mest beskrivelserne af de 10 beboere, der tilføjer noget nytNyord har sin egen lille monografi i Nyord, der er mere allround og tekst-fyldig. Da øen hænger tæt sammen med Møn ved sin bro, så findes øen også beskrevet i mange bøger om Møn, bl.a. i . Den nye bog tilføjer mange billeder. I de korte tekster er det mest beskrivelserne af de 10 beboere, der tilføjer noget nyt.Informationer og udgaver