Gå til indholdNye veje for journalistik : når sprog skaber virkeligheder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

304 sider: ill.

Udgivet

2010

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2010


Anmeldelser (6)


20. okt. 2010

Til journaliststuderende og andre der beskæftiger sig professionelt med kommunikation. Og interesserede i hvordan medierne kan forlede.

Bogen handler om hvordan journalistik kan fordrejes, alt efter hvad journalistens udgangspunkt er. Bogen analyserer forskellige mediers dækning af konkrete begivenheder, som fx rydningen af Brorsons kirken 2009, Lars Løkke Rasmussens ferie på Tenerife 2010 og Helle Thorning-Schmidts mands skatteforhold 2010. Bidragsyderne til bogen er både nye og garvede folk i den danske medieverden og tæller bl. a. Mette Bock, Christian Breinholt, Peter Bro, Anne-Marie Dohm, Ulrik Haagerup, Gitte Haslebo, Magnus Harald Haslebo. En af hovedkonklusionerne i bogen er at journalister ikke har et ansvar for samfundets fremtid, men at de kan vælge at tage et, alt efter hvordan de behandler deres historier. Bogen bryder på mange måder med den klassiske form for journalistik, hvor objektivitet er en dyd. I bogen kommer der bud på, hvordan man med sproget kan fremhæve eller negligere problemstillinger, manipulere, sagt på en anden måde. Bogen behandler også problematikken med, at det er blevet så nemt at manipulere med historier, at det stiller store krav til afsenderen.

Der er udkommet en del bøger om journalistik. Denne kan ses som et indblik i journalistikkens tilstand p.t.

En god bog med spændende analyser og konklusioner. Bogen giver stof til eftertanke og får en til at stille spørgsmålstegn ved mediernes budskaber.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Journalisten

Af

Michael Diepeveen

2010, nr. 17

Weekendavisen

Af

Helle Broberg Nielsen

d. 19. nov. 2010

Danske kommuner

Af

Egon Petersen

Årg. 42, nr. 13 (2011)

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Jørgen Mark Pedersen

Årg. 48, nr. 2 (2011)

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Jørgen Mark Pedersen

Årg. 48, nr. 2 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2010

Ebog

2010