Gå til indholdNoter til mig selv : essays


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

219 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Essays om smertefulde oplevelser fra Emilie Pines liv. Bogen kan læses af alle med interesse for moderne kvindeliv


Anmeldelser (3)


5. nov. 2021

Essays om smertefulde oplevelser fra Emilie Pines liv. Bogen kan læses af alle med interesse for moderne kvindeliv.

Emilie Pine har skrevet en række essays om sit liv. Først om sin alkoholiske og alvorligt syge far, der får ophold på et græsk, voldsomt underbemandet hospital, hvor hun selv må tage ansvaret for hans helbred og opleve, hvordan det er, når barn-forældre rollen byttes om. Desuden om tankerne og tabuet om ufrivillig barnløshed og om at vokse op som skilsmissebarn i Irland, hvor det på det tidspunkt var forfatningsstridigt at blive skilt. Hun beskriver skammen over menstruation, et vildt ungdomsliv, livet som kvinde og livet på vej ind i overgangsalderen. Bogen afdækker også forfatterens spiseforstyrrelse, angst, stress og problemer med at tilpasse sig socialt.

Emilie Pine fortæller sin egen historie om kvindeliv, som nok er subjektiv, men som alligevel føles som en beskrivelse af universelle oplevelser og følelser for langt de fleste kvinder.

Kunsten at være kvinde


beskriver også bagsiden af det moderne kvindeliv, men nærværende bog har en langt mere alvorlig toneKunsten at være kvinde beskriver også bagsiden af det moderne kvindeliv, men nærværende bog har en langt mere alvorlig tone.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Cecilie Flinck

2021-10-10

Information

Af

Tonny Vorm

d. 3. dec. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021