Gå til indholdNordlys


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Krimi. En nyvalgt kvindelig lagmand dræbes, men det er kun det første offer i en række. Er det politik eller interesse for de dræbtes hemmelige privatliv, der ligger bag? Journalisten Hannis Martinsson bliver atter hvirvlet ind i dramatiske begivenheder i sin hjemby, Torshavn


Anmeldelser (2)


18. okt. 2013

For 5. gang lader Isaksen Hannis Martinsson føre os rundt blandt bestialske mord i det nordatlantiske, og hans tidligere bøger bør have sikret læsere til denne.

Isaksen er alene om at forsvare de færøske farver i det store skandinaviske krimivæddeløb, men selv uden hjælperyttere klarer han sig fint. Hans gennemgående hovedperson er den svagt utilpassede journalist Hannis Martinsson, der i kraft af sin nysgerrighed, sit skrivetalent og sit personlige kendskab til stort set alt hvad der rør sig i Torshavn, konstant bliver viklet ind i grufulde mordsager. Denne gang er det drabet på en nyvalgt kvindelig lagmand som indleder excesserne. Det er imidlertid kun begyndelsen på en udryddelseskampagne rettet mod den lille nations regeringsmedlemmer. Isaksen spiller fint bold med vores (og alle andres) fordomme om Færøerne, og da hans blik på fødelandet ikke er ukritisk, får vi en helt særlig indgang til færøske holdninger til så forskellige emner som døbersekter og homoseksuelle.

Der er ikke andre, der skriver om og udnytter mulighederne i det færøske småsamfund, men Hannis Matrtinsson ligner på flere måder Staalesens Varg Værum, der som bekendt også opererer i en selvbevidst, regnfuld nordisk udkantsby.

Isaksens journalistopdager, Hannis Martinsson, kredser denne gang omkring en række dystre mord på ministre i den færøske regering. Homofobi og døbersekter spiller en rolle i den velskrevne krimi.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 11. dec. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022

Ebog

2013

Bog

2013