Gå til indholdNordens kloge kragefugle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

236 sider: ill. i farver ; 30 cm

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Nyeste forskning om de nordiske kragefugles intelligens, sociale samspil og specielle levevis


Anmeldelser (3)


28. jan. 2020

"Nordens kloge kragefugle" samler nyeste forskning om de danske kragefugle og videreformidler på en tilgængelig facon. For unge og voksne fuglenørder, der er interesserede i vore kragefugles levevis og adfærd.

Bogen indledes med nogle af de aspekter, der er fælles for vores kragefugle: Deres intelligens, deres sociale samspil og specielle levevis. Kragefuglenes optræden i menneskets historier og mytologier dækkes også kort. Herefter følger kapitler omhandlende hver enkelt art i detaljer (skovskade, husskade, allike, råge, gråkrage, sortkrage, ravn, nøddekrige og lavskrige). Bogen er baseret på forfatterens ph.d.-afhandling af samme navn. Hvert kapitel afsluttes med referencer til litteratur, man kan dykke længere ned i, og sidst i bogen findes et leksikon over gængse fagbetegnelser samt populære artsnavne på dansk og latin.

En grundig udgivelse, der går i dybden med megen ny viden, og som derfor fungerer rigtig godt som overbygning til den gængse fuglebog, som mange har stående derhjemme. Hele vejen igennem flot illustreret med tegninger og fotos. Det er fascinerende at læse om fuglenes imponerende kognitive evner, som ligger langt foran mange pattedyrs.

Krager


Kragefugle


omhandler samme emneområde, blot med arter fra hele kloden. En kortere og lettere indgang til kragefuglene findes i KragefugleKrager omhandler samme emneområde, blot med arter fra hele kloden. En kortere og lettere indgang til kragefuglene findes i Krager omhandler samme emneområde, blot med arter fra hele kloden. En kortere og lettere indgang til kragefuglene findes i Kragefugle.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Af

Hans Meltofte

Årg. 114, nr. 2 (2020)

Jæger

Af

Max Steinar

Årg. 29, nr. 8 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020