Gå til indholdNielsine : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

172 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Nielsine er ved at tage en HF-eksamen, har svært ved at finde ud af, hvem hun selv er. Hun kæmper med angst og et dramatisk følelsesliv med kærester, ekskærester og hemmelige forelskelser i kvinder


Anmeldelser (10)


20. mar. 2015

Original roman med portræt af ung pige med et kaotisk kærlighedsliv i København, velegnet til undervisningsbrug i gymnasiet og HF.

"Nielsine" er forfatterens debutroman. Romanen er et portræt af en ung kvinde, der har svært ved at finde ud af, hvem hun selv er og kæmper med angst og et dramatisk følelsesliv med næstenkærester, ekskærester, semiknald og hemmelige forelskelser i kvinder. I bogens nutid følger vi Nielsine, mens hun er i gang med at tage en HF-eksamen og turer rundt i byen med sine venner. Indimellem er der kapitler, der skildrer hovedpersonens barndom med skilsmisse, en autistisk lillebror og massive omsorgssvigt fra både faren og moren.

Bogens store styrke er en mundtlig sprogtone, der rammer de unges sprogbrug "spot on" med brug af engelske udtryk, ironi og henvisninger til musiktekster, tv-serier og bøger. Fortællemåden understreger virtuost hovedpersonens rastløshed og nervøsitet, der kommer til syne i den plaprende tale, som Nielsine konstant bruger. Det er både sjovt, rørende og dygtigt gjort. I romanens midterste del er der partier, der virker lidt rodede og mere løse i formen, men det ødelægger ikke en overvældende litterær oplevelse udover det sædvanlige.

Romanen har mange fællestræk med novellefilmen Let's get lost


En dag skinner solen også på en hunds røv


fra 1997. Bogen har også paralleller til Sanne Munk Jensens En dag skinner solen også på en hunds røvRomanen har mange fællestræk med novellefilmen Let's get lost fra 1997. Bogen har også paralleller til Sanne Munk Jensens Romanen har mange fællestræk med novellefilmen Let's get lost fra 1997. Bogen har også paralleller til Sanne Munk Jensens En dag skinner solen også på en hunds røv.

Lektørudtalelse

Af

Lotte Klemens Thomhave

Litteratursiden.dk [online]

Af

Torben Wendelboe

2015-04-16

LitteraturNu [online]

Af

Anna Møller

2015-04-22

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 11. apr. 2015

Jyllands-posten

Af

Tobias Skiveren

d. 27. mar. 2015

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 19. apr. 2015

Jyllands-posten

Af

Tobias Skiveren

d. 12. mar. 2015

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 27. mar. 2015

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 27. mar. 2015

Standart

Af

Elisabeth Friis

Årg. 29, nr. 3 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015