Bøger / faglitteratur

Next step, kvinde : fra skilsmissekaos til overskudsalder


Beskrivelse


Elleve kvinder mellem 36 og 57 år fortæller til inspiration for andre kvinder om deres skilsmisser, og hvordan de har måttet forlade glansbilledet af deres forestillinger om en lykkelig familie for at kunne komme videre i deres liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 29. okt. 2010

Bogen handler om det liv, som nogle privilegerede kvinder lever, når drømmen om den lykkelige familie er bristet. Den er skrevet for kvinder og handler om kvinder, og den vil primært blive læst af kvinder, der enten er blevet skilt eller overvejer at blive skilt.

Ti kvinder mellem 36 og 57 år er blevet interviewet om, hvordan livet formede sig efter en skilsmisse. Der er ingen tvivl om at en skilsmisse er barsk, men den kan være nødvendig, og den kan føre til et rigt og spændende liv, hvor man igen kan bestemme selv. Vi hører om de mange faser, inden beslutningen bliver taget: tvivl, ensomhed, sorg, tab og og det endelige valg, som ofte giver lettelse og en ny frihed. Kvinderne er veluddannede og velformulerede, og der er medtaget mange nuancer om tiden før og efter samt om børnenes reaktioner. En god portion selvtillid, mod og ikke mindst venskaber er vigtige for at få et nyt godt liv. Christina Wex er journalist, og hun har mellem hvert interview skrevet en klumme, hvor hun sætter indholdet i perspektiv. Liste til links over hjemmesider og netværk.

Singler, 2007 handler om singlekulturen.

Priviligerede kvinder fortæller ærligt om skilsmisser, og hvordan de må forlade glansbilledet af deres forestillinger om en lykkelig familie og begynde forfra. Singlekulturen er ved at slå sig fast, og bogen kan være en inspiration for andre, der er i samme situation.