Bøger / faglitteratur

Netværk på godt og ondt : magtmisbrug for begyndere


Beskrivelse


Om at opbygge netværk og bruge det i privatlivet, på arbejdet, i det offentlige, eller hvis du vil kaste dit liv i nye retninger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2004

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 1. juni 2004

Bogen er for folk, der vil gøre karriere indenfor erhvervslivet, og i det hele taget for folk, der vil opdyrke netværk til at opnå de mål og drømme, de måtte have. "Netværk er vigtige, og hvis du ikke har et, så lav et...", siges det i forordet. Og hvordan gør man så lige det? Man gør sig sine mål klart. Man finder ud af, hvilke mennesker, man har brug for. Og så investerer man tid og energi på at blive gode venner med dem. Værdigrundlaget i netværk er noget-for-noget, og nogle få enkle regler sikrer, at netværksdynamikken fungerer, og man har interesse i at fortsætte samarbejdet, som skam sagtens kan omfatte sort arbejde i definitionen "anvendt venskab". Nu er vejen ikke lang til manipulation og magtmisbrug. Hells Angels og den sicilianske mafia er også netværk. Bogen leverer en lang række øvelser og værktøjer, man kan benytte sig af. Verden fungerer efter nogle uskrevne regler, som er meget forskellige fra de officielle. Og læseren opfordres til at anvende denne viden, hvadenten han vil benytte eller bekæmpe netværk. Bogen er anderledes end Netværk, 2003 og Dit professionelle netværk, 2004 med sin noget provokerende tilgang, der også omfatter netværkets mere lurvede sider.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. okt. 2017

Lær om netværks betydning på godt og ondt i denne nye udgave af Klaus Kjøllers selvhjælpsbog med undertitlen "Magtmisbrug for begyndere". For dig som gerne vil bruge dine netværk mere bevidst.

"Der er ikke noget forkert ved netværk. I nyhedsmagasiner for erhvervslivet fortælles jævnlig om fremtrædende personers netværk. Det er respektabelt at have et netværk. Og selvfølgelig giver det stor prestige at kende de rette. Og det er muligt at gøre meget selv for at forme sit netværk, som man ønsker det." Sådan skriver Kjøller indledende i sin bog. Bogen er i 8 dele. Overskrifterne er fx "Lyntest af dit netværk", "Vejen til et netværk" og "Hvordan du forlader netværk, som er uhensigtsmæssige." I sidstnævnte afsnit understreger Kjøller, at du så vidt muligt aldrig helt skal forlade et netværk. Han skriver bl.a.:" En uddøen af relationerne er bedre end enhver form for markeret afslutning." Bogen kom oprindelig i 2004, og sidetal er udvidet fra 280 til 320 sider. Klaus Kjøller (f. 1944) var 1978-2015 lektor på Københavns Universitet. Han har fx også skrevet Det politiske sprog.

Lettilgængelig og forfriskende direkte bog om at skabe netværk.

Del af trilogi, hvor de andre titler er ManipulationHåndbog for undertrykteTag stikket hjemNetværk på godt og ondt og Håndbog for undertrykte. Om netværk findes fx også Tag stikket hjem Netværk på godt og ondtDel af trilogi, hvor de andre titler er Manipulation og . Om netværk findes fx også Tag stikket hjem Netværk på godt og ondtDel af trilogi, hvor de andre titler er Manipulation og Håndbog for undertrykte. Om netværk findes fx også Netværk på godt og ondtDel af trilogi, hvor de andre titler er Manipulation og Håndbog for undertrykte. Om netværk findes fx også Tag stikket hjem .


Information

d. 14. juni 2004

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 14. juni 2004


Weekendavisen

d. 4. juni 2004

af

af

Anna Libak

d. 4. juni 2004