Bøger / faglitteratur

Nervepirrende pædagogik : en introduktion til pædagogisk neurovidenskab


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bogen giver et indblik i, hvorledes viden om hjernens udvikling kan bruges inden for pædagogik. Det diskuteres om biologien afspejler perioder for bestemte typer indlæring og om det er muligt at teste sig frem til alle former for læring. Der inddrages videnskabsteori, regulær hjerneforskning samtsprogvidenskabelige aspekter.

Indhold

Biologisk læring (Fra hjerneforskning til pædagogisk praksis / Bo Steffensen og Theresa S.S. Schilhab. Er en pædagogisk neurovidenskabmulig? / Claus Emmeche og Theresa S.S. Schilhab. Theresa S.S. Schilhab: Biologihistoriske forudsætninger for læring. Christian Gerlach: Den menneskelige ontogeneses betydning for læring : hjernens udvikling). Brobygningens første skridt (Simon Nørby: Emotioner og læring. Thomas Moser: Kropsforankret læring og aktivitet som pædagogiske begreber. Ingrid Arild Jensen: Modulopdelte intelligenser : berigelse og begrænsning. Terrence Deacon : en biologisk udviklingsteori set i et læringsperspektiv / Jesper Hoffmeyer & Bo Steffensen. Bo Steffensen: Det lærende selv i et pædagogisk perspektiv). Didaktiske vinkler (Sprogtilegnelse i et psykolingvistisk og neurovidenskabeligt lys / Thomas O. Madsen og Dorthe Bleses. Matematik og rationalitet / Lisser Rye Ejersbo og Morten Misfeldt)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Dette meget interessante pædagogiske værk henvender sig til undervisere, pædagoger samt andre med erhvervsmæssig eller personlig interesse i, hvordan man kan anvende viden om hjernens udvikling i pædagogiske sammenhænge.

Antologien er skrevet af 12 forskellige forskere, hvoraf flertallet er ansat ved Learning Lab Denmark. Bogen er ikke tænkt som en bog med opskrifter på undervisning, men som en beskrivelse af statussen pt. inden for den neurovidenskabelige forskning. Det er en virkelig interessant udgivelse, som sætter det pædagogiske arbejde i de danske skoler i et nyt perspektiv. For kan vi anvende hjerneforskningen i den pædagogiske praksis og er pædagogisk neurovidenskab overhovedet muligt? Og i så fald hvordan gør vi og hvad er fremtidsperspektiverne?.

Denne udgivelse er den første af sin art på dansk. Men den fungerer godt sammen med Kirsten Paludans Skole, natur og fantasi, 2004, som belyser undervisningen i Danmark set i et evolutionært perspektiv.

Nervepirrende pædagogik er en meget interessant udgivelse. Den er en del af en pædagogisk tendens, som har været på vej gennem nogle år og som helt sikkert bliver en del af det pædagogiske billede gennem de næste mange år. Der ligger meget viden og venter forude.


Aktuel naturvidenskab

2007, nr. 3

af

af

Lars Krogh

2007, nr. 3