Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Nem mad du selv kan lave


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

128 sider: ill. i farver ; 29 cm

Udgivet

2018

Ophav

James Mitchem(redaktør)

Louise Buckens(redaktør)

Dave King(illustrator)

Dorte Holst(oversætter)
Genre og formkogebøger, opskrifter
Sværhedsgrad

Højtlæsning fra 6 år. Selvlæsning fra 9 år, for højtlæsning


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter på børnevenlige retter inddelt i lette småretter, hovedretter samt brød og kager


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 6. sep. 2018

Visuel kogebog med børnevenlige retter inddelt i lette småretter, hovedretter samt brød og kager. Med flotte fotos, illustreret ingrediens-oversigt og anvisning af tid til forberedelse og tilberedning. Med voksenhjælp kan den bruges fra 6 år - selvstændige kokke fra 9 år.

Bogen indledes med indholdsfortegnelse, hvor "V" anviser vegetarretter, afsnit med køkkenregler om hygiejne og sikkerhed, gode råd til at komme godt i gang og oversigt over udstyr og redskaber. Bogen indeholder 49 opskrifter inddelt i 15 lette småretter, 22 hovedretter, 12 brød og kager. De lette småretter indeholder fx pandekager, omeletter, quesadillaer og wraps. Hovedretterne er fx pizza, pasta, supper og kyllingeretter. Brød og kager er mad til forkælelse fx muffins, myslibarer og småkager. Bogen afsluttes med afsnit om køkkenudtryk, "godt at kunne"-anvisninger, måleenheder og et alfabetisk indeks. Opskrifterne forklares både med korte tekster og fotos, og en rød trekant med udråbstegn viser hvis man skal passe ekstra på pga. noget skarpt eller meget varmt i opskriften.

Det er en visuelt flot bog, som får tænderne til at løbe i vand. De udvalgte retter er børnevenlige og meget populære. Ingrediens-oversigten er god og overskuelig, og anvisningerne er nemme at gå til.

Børnenes kokkeskoleDen lille kok


har samme opbygning, hvor opskriften vises med små fotos og korte tekster. Den lille kok har nogle af de samme retter, men illustreret med tegningerBørnenes kokkeskole har samme opbygning, hvor opskriften vises med små fotos og korte tekster. har nogle af de samme retter, men illustreret med tegninger.Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustrator: Dave King

Globe, 1. udgave