Bøger / skønlitteratur / roman

Nedkøling : krimi


Beskrivelse


Krimi. En kvinde bliver fundet hængt i sit sommerhus. Gerningsstedet efterlader ingen tvivl om, at det er andet end selvmord. Men en veninde er ikke så sikker og henvender sig til kommissær Erlendur, der efterhånden også begynder at tvivle på, om det blot var selvmord.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2011

af

af

Michael Olsen

d. 31. mar. 2011

Fans af de tidligere bøger med Arnaldur Indridasons islandske kommissær Erlendur kan godt kaste sig over endnu en lækkerbisken fra den islandske forfatters hånd. Andre, der ikke har læst de tidligere bind i serien, kan sagtens begynde her.

En ung kvinde bliver fundet hængt i sit sommerhus af en veninde, der havde fået lov til at låne sommerhuset et par dage. Alt peger på et selvmord og kvinden havde da også i en længere periode sørget over sin nyligt afdøde mor. Veninden mener dog, at den unge kvinde umuligt kunne have begået selvmord, og opsøger kommissær Erlendur, der lover at kigge på sagen. Indridasons krimi, Nedkøling, er sjette del i serien om knudemanden og politikommissæren Erlendur, hvis speciale er forsvundne personer og sideløbende med plottet om selvmordet efterforsker han også nogle ældgamle og forlængst lukkede sager om forsvundne unge. Historien er som sædvanlig velfortalt, og atmosfæren samt skrivestilen ligger klasser over meget af det, der ellers bliver udgivet indenfor den skandinaviske krimigenre.

Vil man give sig i kast med andre islandske krimiforfattere kan man prøve Ævar Örn Jósepsson, der herhjemme er udkommet med bøgerne Blodbjerget og Uden synd.

Nedkøling er endnu en rigtig god krimi fra Arnaldur Indridasons hånd, og kan man lide skandinaviske krimier, så er der absolut intet at betænke sig på. Bogen er virkelig anbefalelsesværdig.


Politiken

d. 14. maj 2011

af

af

Tine Maria Winther

d. 14. maj 2011


Jyllands-posten

d. 6. juni 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. juni 2011