Bøger / skønlitteratur til børn / graphic novels

Navnepigen


Beskrivelse


Tegneserie - graphic novel. Robins søster er fanget i koma og Robin tror at hun er fanget i den fantasiverden, Robin har skabt med sin ven Kim. Vil det lykkes for dem at få reddet hende tilbage til virkeligheden igen?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2013

af

af

Pia Petersen

d. 8. maj 2013

Graphic novel med en blanding af tekst, manga og tegneserie for de 12-14-årige. Kan læses af både piger og drenge. Vil være god at analysere i skolesammenhæng.

Forfatter har tidligere udgivet Et par etager oppe, 1999, og illustrator kendes bl.a. fra serien Drageridderne om tiggerdrengen Tam. Denne handler om pigen Robin, der sammen med sin ven Kim, skaber en fantasiverden, Berghendia. De tegner og bygger i pap og papmaché og Robins lillesøster, som bliver kaldt Navnepigen, bliver også optaget af deres projekt. Pigernes forældre skændes og ender med at gå fra hinanden, og Kim og Robin bliver også uvenner og glemmer Berghendia. Kim bliver meget populær i skolen og får udgivet en tegneserie, som vi også ser flere gange i bogen. Navnepigen arbejder videre på Berghendia, men da hun falder ned ad en trappe og ender i koma, bliver det Kim og Robins opgave at få hende ud igen, da hun tilsyneladende er fanget i Berghendia. De klarer det, og bogen ender med en positiv fornemmelse for fremtiden. Illustrationerne er manga-inspirerede og spiller godt sammen med teksten.

Bogen ligner forfatters bog fra 1999 på den måde, at der er en sammenblanding af realplan og fantasiplan. Derudover er Unenges Mit ekstra liv, 2010, en graphic novel for samme målgruppe.

Interessant graphic novel der vil vinde ved fordybelse og analyse. Jeg troede, Robin var en dreng, indtil 48 sider inde i bogen. Først irriterede det mig, men nu tænker jeg på, om det er et bevidst greb fra forfatters side.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. aug. 2013

af

af

Merete Ahner

d. 9. aug. 2013


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 6 (2013)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 66, nr. 6 (2013)