Gå til indholdNarrativ skoleledelse : samarbejdet om den åbne skole


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

218 sider

Udgivet

2016


Beskrivelse


Om skoleledelsens opgave med at understøtte og fremme den røde tråd i en skoles virksomhed og skabe en sammenhængende fortælling


Anmeldelser (1)


13. okt. 2016

Et bud på en lidt anderledes ledelsestænkning i folkeskolen. For skolens ledere, mellemledere og for lærere med særlige funktioner i skolen.

Bogens baggrund, hensigter og forbehold beskrives i indledningen. Dernæst gennemgås fem typiske og traditionelle fortællinger om skoleledelse. De næste kapitler fokuserer på ledelse af skolens faggrupper og brugen af narrativitet i evalueringsarbejdet; herunder beskrives en konkret skoles arbejde med mål- og resultatstyring. Bogens undertitel udfoldes i fjerde kapitel, hvorefter ledelsens inklusionsarbejde behandles. Sjette kapitel giver ordet til tre forskellige skoleledere, som beskriver, hvordan konkrete dilemmaer kan tackles. Det afsluttende kapitel giver en beskrivelse af en narrativ tilgang til forældresamarbejdet. Bogen rummer udførlig indholdsfortegnelse og stikordsregister, som muliggør pluklæsning og opslag. Endvidere litteraturliste.

Et udogmatisk bud på hvordan problematikkerne omkring skoleledelse også kunne gribes an. Bogen er praksisnær og forholdsvis let tilgængelig.

Om narrativitet og undervisning findes fra 2009 Fantastiske forbindelser


Ledelse og læringsudbytte


Pædagogik og skoleledelse


Pædagogisk ledelse i en læringsmålstyret skole?


. Om skoleledelse er udkommet flere titler i 2016; bl.a. Ledelse og læringsudbytte , Pædagogik og skoleledelse og den mere kritiske Pædagogisk ledelse i en læringsmålstyret skole?Om narrativitet og undervisning findes fra 2009 Fantastiske forbindelser. Om skoleledelse er udkommet flere titler i 2016; bl.a. , Pædagogik og skoleledelse og den mere kritiske Pædagogisk ledelse i en læringsmålstyret skole?Om narrativitet og undervisning findes fra 2009 Fantastiske forbindelser. Om skoleledelse er udkommet flere titler i 2016; bl.a. Ledelse og læringsudbytte , og den mere kritiske Pædagogisk ledelse i en læringsmålstyret skole?Om narrativitet og undervisning findes fra 2009 Fantastiske forbindelser. Om skoleledelse er udkommet flere titler i 2016; bl.a. Ledelse og læringsudbytte , Pædagogik og skoleledelse og den mere kritiske Om narrativitet og undervisning findes fra 2009 Fantastiske forbindelser. Om skoleledelse er udkommet flere titler i 2016; bl.a. Ledelse og læringsudbytte , Pædagogik og skoleledelse og den mere kritiske Pædagogisk ledelse i en læringsmålstyret skole?.

Lektørudtalelse

Af

Hans-Christian Uth


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016