Bøger / faglitteratur

Når vi bliver født, er vi gamle nok til at dø! : en bog om døden og sorgen


Beskrivelse


Forfatterne præsenterer forskellige vinkler og tanker på døden og sorgen, samt giver læseren et møde med forskellige mennesker der har været i berøring med døden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 22. feb. 2013

Bogen er bredt henvendt til alle unge og voksne, der ikke vil anerkende det fælles livsvilkår: døden. Ingen kommer udenom det - hverken at miste eller selv dø. Dele af bogen vil også kunne bruges som baggrundsmateriale i opgaveskrivning på gymnasieniveau og voksenuddannelserne.

Bogens ærinde er at gøre os mere fortrolige med døden. Dens forfattere har hver deres uddannelser, men begge er dertil psykoterapeuter. Bogen falder, som jeg læser den i 3 hoveddele, hvor vi i første del får noget teori at reflektere over. 2. del rummer 6 interviews med personer om deres forhold til døden. 3. del er den terapeutiske del, som rummer øvelser. Den teoretiske del er meget velskrevet og fører med enkle tanker og referencer sin læser dybt ind i dødsbegrebet. Her er ingen endegyldige svar, men alligevel væsentlige og troværdige udsagn, som giver mening. Efter min opfattelse et første del virkelig god og helstøbt, men bogen fortsætter ikke i samme spor. Interviewdelen er gumpetung i sammenligning. Øvelserne er til selvhjælp og går ind på de psykologiske processer. Omslaget (Brendekildes maleri "Udslidt") signalerer mere kulturhistorie end filosofi og udvikling, som er bogens egentlige substans. I bogen findes en analyse af billedet, som også virker lidt påklistret.

Vi har set en del titler om at bryde dødstabuet. Én af dem er Den fortrolige død, 2012.

En lidt usammenhængende bog om livets endegyldige vilkår. Bogens første del er dog så vellykket, at den er grund nok til anskaffelse.