Bøger / skønlitteratur / noveller

Når mågerne flyver baglæns : 18 fortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
91 sider
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
noveller
Originaludgave
2013

Beskrivelse


Noveller. Et fordomsfrit indblik i 18 skæbner, hvor livets udfordring er et svært sind.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2013

af

af

Kent Skov

d. 17. apr. 2013

God at formidle til læsere til historier med psykologisk indhold og psykiske sygdomme. Historiernes helt korte og udramatiske form gør dem særligt egnede til fx læsekredse for folk, der ikke er vant til at læse fiktion eller længere tekstforløb.

Kontroversielle Søe leverer i denne nye novellesamling nogle rigtig gode og skarpe historier i den realistiske genre. I de 18 meget korte og godt sansede fortællinger, får læseren et kongenialt indblik i en række menneskers og eksistensers særlige skæbner og forestillinger. Det er de "anderledes", de psykiatrisk syge eller de, der lever uden for den kendte danske familienorm, Søe fortæller om - indfølt, men uden sentimentalitet og uden at ynke. Det elegante er, at der går et stykke tid, inden man erfarer, at det er dette gennemgående tema og ikke "cases". Fortællingerne tjener til mere end de terapeutiske historier, som de umiddelbart kunne blive kategoriseret som. De er et bevidst og velplaceret indspil om de randeksistenser, der ikke får megen opmærksomhed i disse års samfundskrise. Søe har modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat.

Der er er reminiscenser fra 1960'ernes nøgterne modernisme med Peter Seeberg og Villy Sørensens Sære fortællinger frem til nutidens Naja Marie Aidt.

Søe har skrevet en lille, god og meget koncis novellesamling om de mennesker, der har en mere eller mindre specifik psykisk diagnose. Hun skriver sig ind i traditionen for korte, realistiske fortællinger.


Jyllands-posten

d. 18. maj 2013

af

af

Lone Nørgaard

d. 18. maj 2013