Film / nonfiktion / dokumentarfilm

Når demensen flytter ind


Beskrivelse


Afdækning af forskellige aspekter af samboende og pårørendes situation, behov og ønsker om støtte og aflastning når demensen rammer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2017

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 16. feb. 2017

Hvad sker der, når en af ens nærmeste bliver ramt af demens? Hvilke tegn skal man være opmærksom på? Hvilken hjælp kan man få? Hvordan udvikler sygdommen sig? Se de tre film og få svar på spørgsmålene. Målgruppen er pårørende til demensramte.

Filmene gennemgår kronologisk sygdomsforløbet omkring demens. Film 1 handler om de første vage tegn: depression, vrede, manglende overblik og hukommelse - tegn som pårørende der omgås den syge kan have svært ved at se. Film 2 beskriver den første tid efter at diagnosen er stillet, og film 3 den sidste fase af sygdommen, hvor det bliver nødvendigt med hjælp fra kommunen i form af dag- eller plejehjem. I alle tre film fortæller pårørende (3 ægtefæller og 2 "børn") om forløbet, om forbudte følelser som skyld og skam, om venner der svigter og dårlig samvittighed. Sideløbende hermed supplerer en række eksperter på demensområdet om baggrunden for de pårørendes oplevelser og giver gode råd til, hvordan man håndterer situationerne.

Det er tre udmærkede film, som kommer godt rundt om sygdommen demens og de problemer sygdommen giver de pårørende. Som seer lider man lige så meget med de pårørende, som de sygdomsramte.

Genkendelsens glædeJeg er stadig AliceMennesker bliver spist -, Jeg er stadig Alice og Mennesker bliver spist - er eksempler på andre gode dokumentar- og spillefilm om demensGenkendelsens glæde, og Mennesker bliver spist - er eksempler på andre gode dokumentar- og spillefilm om demensGenkendelsens glæde, Jeg er stadig Alice og er eksempler på andre gode dokumentar- og spillefilm om demens.